Στα ανοιχτά του Λουτρού η φρεγάτα «Ν. Φωκάς» - Συγκινητική αντίδραση από τους ντόπιους

Κρήτη
Στα ανοιχτά του Λουτρού η φρεγάτα «Ν. Φωκάς» - Συγκινητική αντίδραση από τους ντόπιους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέδωσαν τρόφιμα και παραδοσιακά προϊόντα στο πλήρωμα

Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η παρουσία της Φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στο Λουτρό Σφακίων, η οποία πλέει τα τελευταία 24ωρα ανοικτά της Κρήτης.

Κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ελληνικό σκάφος από την ακτή είτε και πλησιέστερα ως επιβάτες των μικρών πλοιαρίων που έπλεαν προς την Αγία Ρουμέλη χτες το πρωί.

Η Ελληνική φρεγάτα, που βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στη θερμή ζώνη όπου εκδηλώνεται η τουρκική προκλητικότητα, πλέει τα τελευταία 24ωρα ανοικτά της Κρήτης στο πλαίσιο αεροναυτικής άσκησης η οποία εξελίσσεται νότια της Γαύδου.

Επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες καταστημάτων από το Λουτρό ανέλαβαν την πρωτοβουλία, επιφυλάσσοντας κρητικό κέρασμα για τα μέλη του πληρώματος της Ελληνικής Φρεγάτας θέλοντας  με τον δικό τους τρόπο να στηρίξουν το έργο του πολεμικού ναυτικού.

 Μέσα σε χρόνο ρεκόρ συγκέντρωσαν νερά, αναψυκτικά και τρόφιμα και παραδοσιακά προϊόντα. Αφού τα φόρτωσαν σε ταχύπλοο, τα παρέδωσαν στο πλήρωμα της φρεγάτας η οποία το πρωί του Σαββάτου και σε μια σύντομη ανάπαυλα από την αποστολής, παρέμενε αγκυροβολημένη ανοιχτά του Λουτρού.

Οι κάτοικοι του Λουτρού ακολούθησαν τη συγκινητική προσφορά των κατοίκων και του συλλόγου εστίασης της Ιεράπετρας οι οποίοι κατά τη γιορτή του 15 Αυγούστου προετοίμασαν ένα ολόκληρο γεύμα για το πλήρωμα της φρεγάτας «Σπέτσαι», όταν πληροφορήθηκαν ότι υπήρξε επικοινωνία του πληρώματος με οβελιστήριο προκειμένου να παραγγείλουν σουβλάκια.

Επιστρατεύοντας ένα καΐκι οι κάτοικοι της Ιεράπετρας ολοκλήρωσαν τη συγκινητική προσφορά τους, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας και της δύσκολης αποστολής των ανδρών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

(Κεντρική Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News