Τέλος η κατάληψη στο Δημαρχείο Χανίων

Χανιά
Τέλος η κατάληψη στο Δημαρχείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά λειτουργούν σήμερα οι υπηρεσίες του Δήμου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης έληξε η κατάληψη στο Δημαρχείο Χανίων.

Από το πρωί της Παρασκευής, λοιπόν, όλες οι υπηρεσίες του δήμου Χανίων που στεγάζονται στο κεντρικό κτήριο του Δημαρχείου, λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κτήριο παραδόθηκε στην δημοτική Αρχή της πόλης, χωρίς να έχει υποστεί φθορές από την κατάληψη.

Σημειώνεται πως η κατάληψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης της «Ρόζα Νέρα» από το κτήριο της παλιάς μεραρχίας.

Μάλιστα, το παραπάνω επιβεβαιώνει σε σχετική της ανακοίνωση και η Συνέλευση Κατάληψης, σημειώνοντας - μεταξύ άλλων - τα εξής:

«Μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης που ακολούθησαν την εκκένωση της Κατάληψης Rosa Nera, και τη διαδήλωση 2.000 ανθρώπων το Σάββατο της 5ης Σεπτεμβρίου, αληθινός φόβος απλώθηκε στις τάξεις των εκμεταλλευτών και του πολιτικού τους προσωπικού.

Υπενθυμίζουμε πως ο δήμαρχος τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ της αστυνομικής καταστολής και του αστυνομικού show του Σαββάτου, ενώ συνεχίζει να θεωρεί πως ο Πρύτανης Διαμαντόπουλος, ο Διγαλάκης και οι συνεργαζόμενες και διαπλεκόμενες ξενοδοχειακές και κατασκευαστικές εταιρείες έχουν τον πρώτο λόγο για το τι θα γίνει στο λόφο Καστέλι.

Ας μην ανησυχούν όμως στο Δημαρχείο. Θα τους ξαναεπισκεφθούμε. Με τον δημόσιο, μαχητικό τρόπο μας, με τον ίδιο τρόπο που δεν θα επιτρέψουμε κανένα ξενοδοχείο και θα ξαναπάρουμε τη Ρόζα.

Οι αγώνες μας για την υπεράσπιση της Ρόζας και του ελεύθερου κοινωνικού χώρου στο Λόφο Καστέλι, συναρθρώνονται στις μέρες που έρχονται με τους αγώνες της αλληλεγγύης στην προσφυγιά, με τους αγώνες να ξαναπάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.»

Σημειώνεται πως στην ίδια ανακοίνωση, οι καταληψίες αναφέρουν πως, αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσουν Παγκρήτια συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης και διαδήλωση στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News