Χανιά

Αναβαθμίζεται το λιμάνι της Αγίας Ρουμέλης Σφακίων

Αναμένεται να δοθεί τέλος στον αποκλεισμό των κατοίκων

Τέλος στον αποκλεισμό των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης, τους χειμερινούς μήνες , αναμένεται να δώσει η αναβάθμιση του λιμανιού στο παραθαλάσσιο χωριό των Σφακίων που έχει πρόσβαση μόνο από θαλάσσης.

Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων έχει ολοκληρώσει την τεχνική μελέτη του έργου δημιουργίας νέας προβλήτας και εκκρεμούν οι εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για να γίνει η δημοπράτηση.

Σε αυτή την προβλήτα που δεν διασφαλίζει στο ελάχιστο την ασφαλή πρόσδεση δένουν εδώ και δεκαετίες τα πλοία που πραγματοποιούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα Σφακιά και την Παλαιόχωρα προς την Αγία Ρουμέλη.

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών και με τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής να ζητούν διαχρονικά την αναβάθμιση του λιμανιού, το Λιμενικό Ταμείο Χανίων  δρομολογεί το έργο κατασκευής νέας προβλήτας.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων με 400.000 ευρώ ωστόσο απαιτείται επίσπευση της διαδικασίας των εγκρίσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Με μια δεύτερη μελέτη το Λιμενικό Ταμείο Χανίων επιχειρεί να αναβαθμιστούν συνολικά οι υποδομές στο γραφικό χωριό της Αγίας Ρουμέλης στην έξοδο του εθνικού δρυμού Σαμαριάς. Έτσι σε ορίζοντα πενταετίας προβλέπεται να έχει δημιουργηθεί και η λιμενική εγκατάσταση στο δυτικό άκρο της περιοχής , στη θέση Μασχάλη.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια