Κατάληψη Δημαρχείου: Την επέμβαση της αστυνομίας ζητά ο Σημανδηράκης

Χανιά
Κατάληψη Δημαρχείου: Την επέμβαση της αστυνομίας ζητά ο Σημανδηράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την εκκένωση της κατάληψης «Ρόζα Νέρα» από την παλιά Μεραρχία

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα Χανιά για την τουριστική αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς μεραρχίας στο λόφο Καστέλι στην παλιά πόλη.

Το πρωί ομάδα διαμαρτυρόμενων προχώρησε σε κατάληψη του δημαρχείου σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει  έναν κοινό τόπο αγώνα.

Σε μήνυμα τους οι καταληψίες αναφέρουν:

«Η υποκρισία που τρία χρόνια τώρα δείχνουν οι τοπικοί άρχοντες στην επέκταση της εμπορευματοποίησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων στην πόλη, είναι εμφανής στον καθένα»

Το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μίλησε για μειοψηφίες που παρεμποδίζουν το έργο της δημοτικής αρχής ενώ έκανε λόγο για ανομία που εξέθρεψε για δεκαετίες η ίδια η κοινωνία.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης καταδίκασε απερίφραστα την κατάληψη, δήλωσε ότι η ενέργεια των συγκεντρωμένων τους θέτει αντιμέτωπους με την ίδια την κοινωνία που όπως είπε τους ανέχεται και ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας.

Στο μεταξύ χθες το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του κτηρίου. Παράλληλα αποφάσισε να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση πρόταση του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη που προβλέπει τη δημιουργία βιβλιοθήκης με καταβολή μισθώματος από το δήμο στο Πολυτεχνείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News