Διαβουλεύσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου της «Ρόζα Νέρα»

Χανιά
Διαβουλεύσεις για την αξιοποίηση του κτηρίου της «Ρόζα Νέρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή γραμμή για την αξιοποίηση προς όφελος της κοινωνίας και όχι για τη δημιουργία ξενοδοχείου

Κοινή γραμμή για την αξιοποίηση του κτηρίου της Παλιάς Μεραρχίας μετά την εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα, χαράζουν δήμος και αντιπεριφέρεια Χανίων.

Σε έκτακτη συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη και του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης, συμφωνήθηκε η στήριξη του Πολυτεχνείου προκειμένου να μην υλοποιηθεί η συμφωνία με τον επενδυτή, ενώ το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ έκανε γνωστή τη πρόθεση του να αναλάβει την εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση του κτηρίου.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου σε έκτακτη συνάντηση τους με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη και του προέδρου του ΤΕΕ τάχθηκαν υπέρ την αξιοποίησης προς όφελος της κοινωνίας.

Οι προτάσεις των επικεφαλείς συγκλίνουν στη χρήση της Παλιάς Μεραρχίας για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο χώρο.

Στην έκτακτη συνάντηση για το κτήριο της παλιάς Μεραρχίας, οι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ μίλησαν για πολιτικά παιχνίδια  και κατήγγειλαν την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο.

Το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που σε πρόταση του στο παρελθόν δεν απέκλειε την επιχειρηματική χρήση του κτηρίου αλλά με αυστηρούς όρους, δήλωσε την πρόθεση του να εκπονήσει τις μελέτες για την αποκατάσταση του.

Τη ίδια ώρα οι αντιδράσεις φορέων και συλλογικοτήτων συνεχίζονται με νέα παγκρήτια κινητοποίηση να οργανώνεται το Σάββατο στα Χανιά.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News