Αντιδράσεις για την τουριστική αξιοποίηση της «Ρόζα Νέρα»

Χανιά
Αντιδράσεις για την τουριστική αξιοποίηση της «Ρόζα Νέρα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο

Την ώρα που η κυβέρνηση διά του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη δηλώνει ότι η επένδυση στο λόφο Καστέλι προχωρά, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι η σύμβαση παραχώρησης στον ιδιώτη είναι σε ισχύ, στα Χανιά εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και δημοτικών παρατάξεων επαναδιατυπώνουν  τη θέση τους υπέρ της διατήρησης του δημόσιου και ελεύθερου χαρακτήρα του κτιρίου της παλιάς μεραρχίας.

Από το 2017, όταν και ο τότε Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, υπέγραψε συμφωνία παραχώρησης σε εταιρία ισραηλινών συμφερόντων για τη μετατροπή του κτιρίου σε ξενοδοχείο, μαζικά οι τοπικοί φορείς είχαν ζητήσει την αξιοποίηση του για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την αλλαγή του πολεοδομικού στο λόφο Καστέλι. Μέχρι στιγμής οι επικεφαλής των παρατάξεων αντιτίθενται στην πολεοδόμηση.

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση το βράδυ του Σαββάτου στα Χανιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης Ρόζα Νέρα από την αστυνομία, τα μέλη της συλλογικότητας διαδήλωσαν και σήμερα έξω από το δημαρχείο.

Το κτίριο της παλιάς Μεραρχίας στο λόφο Καστέλι εξακολουθεί να φυλάσσεται από την αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News