Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Χανιά
Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλία των Λαών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα σωματεία, σε κάθε αγωνιστή συνδικαλιστή για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη στις 19:00 στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Να διεκδικήσουμε ζωή και όχι επιβίωση! 

Καλούμε όλα σωματεία που όλο το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας βρεθήκαμε στις 7 Απρίλη στηρίζοντας τη Μέρα δράσης για την Υγεία με το σύνθημα τότε στην καραντίνα...  Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή τη στιγμή που άφηναν χωρίς προσωπικό και υποδομές το δημόσιο σύστημα Υγείας και το έκαναν πανάκριβο εμπόρευμα.

Όλους αυτούς που μπορεί να μην έχουμε την ίδια γνώμη για το παρόν και το μέλλον μας αλλά βρεθήκαμε μαζί στους δρόμους του αγώνα.  Στις μέρες δράσης εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων για τους εργαζόμενους στα επισιτιστικά κατάστημα στα σούπερ μάρκετ και τα μεγάλα εμπορικά στα Χανιά.

Στους αγώνες των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία. Για την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο θέαμα. Ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά. Για να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Μαζί αποτρέψαμε να κοπεί το ρεύμα σε σπίτια συναδέλφων. 

Όλους όσοι βρεθήκαμε μαζί συμμετέχοντας στην κάθε άλλο παρά συμβολική συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, καθώς και όλα τα σωματεία που συμπορεύτηκαν μαζί μας στην προσπάθεια στήριξης των εποχικά εργαζομένων με τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην Ανατολική Τάφρο.

Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την απάντηση μας στην επίθεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας και τα εργασιακά μας δικαιώματα… να οργανώσουμε την απάντηση στις απλήρωτες υπερωρίες που νομιμοποιεί η κυβέρνηση, στο πετσόκομμα του Δώρου Χριστουγέννων και στην εμπορευματοποίηση της Υγεία μας!

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων της πόλης μας. Μοναδικό μας όπλο, η συλλογική πάλη και διεκδίκηση! Δεν θα αφήσουμε κανένα χώρο δουλειάς, κανέναν εργαζόμενο απροστάτευτο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και να οργανώσουμε την πάλη μας. 

Διεκδικούμε:

  • Πλήρης επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημοσίου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. 
  • Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Να υπάρξει έτοιμο προς εφαρμογή σχέδιο επίταξης του ιδιωτικού τομέα, διαγνωστικών Κέντρων. Μαζικά τεστ πρέπει να γίνουν δωρεάν στον πληθυσμό όπου απαιτείται. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα μέτρα μαζικής μεταφοράς. 
  • Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική. 
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο Internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα. 
  • Καμία μείωση μισθού ,απώλεια εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία. Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. 
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων. Αλλά και η ομαλή λειτουργία τους κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Όλοι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 19:00 με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Δυναμώνουμε τα Σωματεία μας. Παλεύουμε για τα δικαιώματα μας!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News