Σε καραντίνα οι μετανάστες που έφτασαν στα Χανιά με ιστιοφόρο

Χανιά
Σε καραντίνα οι μετανάστες που έφτασαν στα Χανιά με ιστιοφόρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κλειστό Κολυμβητήριο, όπου βρίσκονται οι 70 μετανάστες

Σε καραντίνα 14 ημερών μπαίνουν από σήμερα οι 70 μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων στα Κουνουπιδιανά.

Φορώντας μάσκες και τηρώντας όλα τα μέτρα που επιβάλλουν οι συνθήκες, οι μετανάστες που οδηγήθηκαν χθες το βράδυ στο Κλειστό Κολυμβητήριο Χανίων, προσπαθούν να συνέλθουν από την περιπέτεια τους στη θάλασσα.

Μετά την περιπέτεια τους εν πλω και τη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος που ολοκληρώθηκε χθες στην Παλαιόχωρα, οι μετανάστες - άνδρες, γυναίκες και παιδιά - εξετάστηκαν από γιατρούς, ενώ το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για τυχόν ανίχνευση κορωνοϊού.

Τρία παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο για να εξεταστούν. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και πλέον μετρούν μέρες ώστε να αρχίσει η διαδικασία καταγραφής και οι αρχές να αποφασίσουν για την τύχη τους.

Προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Όπως ισχυρίζονται είχαν ξεκινήσει από τα παράλια της Τουρκίας. Πέντε ημέρες ταξίδευαν και το ιστιοφόρο που επέβαιναν υπέστη μηχανική βλάβη ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Ελαφονησίου. Από εκεί άρχισε χθες το πρωί μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για την ασφαλή μεταφορά τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Η κινητοποίηση των Αρχών και εθελοντών ήταν άμεση. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, ήταν παιδιά και ένα βρέφος έξι μηνών.

Ο χειριστής του σκάφους που μετέφερε τους μετανάστες συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές, ως υπεύθυνος για τη διακίνηση τους και αναμένεται να παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News