Κινητοποίηση Λιμενικού για ιστιοφόρο στην Κρήτη - 60 περίπου μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά

Χανιά
Κινητοποίηση Λιμενικού για ιστιοφόρο στην Κρήτη - 60 περίπου μετανάστες μεταφέρονται στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Αναστάτωση έχει σημάνει από το πρωί στο Λιμενικό Σώμα, καθώς στην περιοχή Στόμιο Κισάμου, νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στο Ελαφονήσι, έφτασε νωρίτερα το πρωί ένα ιστιοφόρο με Ιρακινούς και Ιρανούς μετανάστες που επιχείρησαν να αποβιβαστούν.

Στο σημείο βρέθηκε προσωπικό του Λιμενικού Σώματος Κισάμου και Παλαιόχωρας, ενώ προληπτικά έφτασε και ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή Κισάμου, με τον δήμαρχο Κισάμου Γιώργο Μυλωνάκη, να αναφέρει στο neakriti.gr πως δεν υπάρχει χώρος που να μπορεί να τους φιλοξενήσει.

Αρχικά, το ιστιοφόρο απομακρύνθηκε από την περιοχή, όμως από το σύνολο των περίπου 60 επιβαινόντων, κατάφεραν να αποβιβαστούν 8 ενήλικες και 3 ανήλικοι. Για αυτούς αναζητείται χώρος για να φιλοξενηθούν και να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.

Στην συνέχεια όμως, για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου που αρχικά είχε απομακρυνθεί, σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πάρθηκε η απόφαση να οδηγηθούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και από εκεί με λεωφορεία στα Χανιά.

Η ρυμούλκηση του ιστιοφόρου είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τα άτομα αυτά, αν παραμείνουν στο νησί, πρέπει να βρεθεί χώρος ώστε να μπουν σε καραντίνα και να εξεταστούν τα έγγραφα τους.

Όταν ολοκληρωθεί η δικογραφία από το Λιμενικό Σώμα το περιστατικό θα αναλάβει η αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News