Εκκενώθηκε η κατάληψη «Rosa Nera» στα Χανιά

Χανιά
Εκκενώθηκε η κατάληψη «Rosa Nera» στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα

Εκκενώθηκε χτες τα ξημερώματα η κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας με δυνάμεις από όλη την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση έγινε στις 5 τα ξημερώματα και εντός του κτηρίου βρίσκονταν δεκαέξι άτομα ανάμεσά τους και μετανάστες. Το κτήριο της παλιάς «5ης Μεραρχίας» στο Καστέλι της παλιάς πόλης των Χανίων, εκκενώθηκε μετά από 16 χρόνια.

Ειδικότερα, δεκαέξι άτομα, 10 Έλληνες και 6 αλλοδαποί βρέθηκαν μέσα στο κτήριο ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι, στην παλιά πόλη των Χανίων, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2004 και εκκενώθηκε σήμερα το πρωί ύστερα από επιχείρηση της ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ εκτός από τα 16 άτομα τα οποία και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 κοντάρια καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κτήριο και απέκλεισαν κάθε πρόσβαση σε αυτό, ενώ συνεργείο ιδιώτη εργολάβου απομάκρυνε και αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο χώρο της κατάληψης.

Μικρή ένταση

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκε μικρή ένταση, όταν υποστηρικτές της κατάληψης πέταξαν αντικείμενα προς το σημείο που βρισκόταν αστυνομικοί και το συνεργείο του ιδιώτη εργολάβου, με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που προχώρησαν στην ρίψη κροτίδων λάμψης και δακρυγόνων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίσθηκε ελαφρά στο πόδι μια δημοσιογράφος, ενώ στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο.

Εντωμεταξύ συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καθώς και στο Ενετικό λιμάνι πραγματοποίησαν το μεσημέρι πολίτες αλληλέγγυοι, της κατάληψης. Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να δημιουργηθούν εντάσεις ενώ στους δρόμους γύρω από το κτήριο που εκκενώθηκε παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News