Λαϊκές αγορές στο Ηράκλειο - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Χανιά
Λαϊκές αγορές στο Ηράκλειο - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και επισταμένοι

Την επαναλειτουργία λαϊκών αγορών ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στη νέα ενημέρωσή του για τον κορωνοϊό, ωστόσο υπό όρους.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από μεθαύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και Χανίων, όπως και σε όλες τις άλλες περιοχές που ισχύουν μέτρα τοπικού lockdown.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι σε κάθε αγορά θα συμμετέχει το 50% των παραγωγών. Επίσης ανέφερε ότι η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι τα πέντε μέτρα, ενώ όπως επεσήμανε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ τόνισε 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε στις περιοχές Ηράκλειο, Χανιά, Χαλκιδική, Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Ζάκυνθο και Λέσβο, οι λαϊκές θα λειτουργήσουν με τη συμμετοχή του 50% των πωλητών ανά κατηγορία προϊόντος, η απόσταση ανάμεσα στους πάγκους πώλησης θα είναι 5 μέτρα, ενώ υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί 406.857 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και εντοπίστηκαν 853 κρούσματα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα έως σήμερα έχει κινηθεί αποτελεσματικά στη μάχη κατά του κορωνοϊού και επισήμανε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά με γνώμονα τη δημόσια υγεία, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σε καθημερινή βάση.

«Με υπομονή, επιμονή και υπευθυνότητα έχουμε πετύχει πολλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες «για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε νικητές από κάθε μάχη για να κερδίσουμε στο τέλος τον πόλεμο». 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News