Χανιά

Μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς ζητάει ο δήμαρχος Πλατανιά

Επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, τον Υφυπουργό και τον ΕΟΔΥ

Με την αύξηση των κρουσμάτων, μέτρα ανίχνευσης για προληπτικό έλεγχο της εκπαιδευτικής κοινότητας Α/θμιας και Β/μιας Εκπαίδευσης για την Π.Ε. Χανίων, ζήτησε ο Δήμαρχος Πλατανιά με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, τον Υφυπουργό και τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση,ο Δήμαρχος Πλατανιά και Γ.Γ. της ΠΕΔ Κρήτης, κος Ιωάννης Μαλανδράκης με επείγον έγγραφο του προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως , το Υφυπουργό κο Διγαλάκη, το ΕΟΔΥ και με κοινοποίηση σε Βουλευτές Νομού και άλλους συναρμόδιους φορείς, απέστειλε επιστολή με την οποία ζητάει να παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα ο κος Μαλανδράκης στην επιστολή αναφέρει μεταξύ των άλλων τα παρακάτω «.....με δεδομένο ότι από την Τρίτη 25 Αυγούστου, επιβλήθηκαν επιπλέον έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Χανίων, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και καθώς επίκειται η έναρξη  της σχολικής περιόδου το επόμενο 15θήμερο,

Προτείνουμε όπως παρθούν πρόσθετα μέτρα ανίχνευσης του κορωνοϊου στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση αυτό θα πρέπει να τύχει έγκρισης, της αρμόδιας Επιστημονικής Επιτροπής για θέματα πρόληψης διάδοσης του κορωνοϊού…».

Τελειώνοντας αναφέρει ότι η παραπάνω ενέργεια «... θα βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας εικόνας, σε ότι αφορά μια κρίσιμη κοινότητα διασποράς, όπως είναι η εκπαιδευτική κοινότητα..».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια