Χανιά

112: Το SMS που δέχτηκαν οι Χανιώτες για τα νέα μέτρα - «Να είστε σε επιφυλακή»

Τη στιγμή που τα επίσημα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη είναι 195

Γραπτό μήνυμα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Αριθμό Εκτάκτου Ανάγκης 112 έλαβαν, περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τρίτης, όσοι βρίσκονταν στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Αφορμή είναι τα νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου και θα ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου κορωνοϊού, όπως εκτιμά η ΓΓΠΠ.

Όπως γράφει το SMS: "Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στα Χανιά. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή. Μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς."

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα είναι τα εξής:

  1. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  2. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  3. Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  4. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  5. Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Το SMS:

195 τα επίσημα κρούσματα στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, ανέρχονται σε 195 - από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα - σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια