Χανιά

Χανιά: «Πρεμιέρα» για τα νέα μέτρα - Πως αντέδρασαν οι πολίτες

Με μάσκες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους η πλειοψηφία των Χανιωτών

Άμεση ήταν η προσαρμογή των πολιτών στα Χανιά στα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που μεταξύ άλλων επιβάλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κυκλοφορούσαν στους δρόμους φορούσε την προστατευτική μάσκα , ενώ και στα καταστήματα εστίασης τηρείται το μέτρο που επιβάλει τα 4 άτομα ανά τραπέζι.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Δημήτρης Νικολακάκης «από το πρωί πολλοί πολίτες επικοινωνούν με την υπηρεσία μας και ζητούν ενημέρωση για τα νέα μέτρα. Παράλληλα απέστειλα το σχετικό ΦΕΚ σε όλο το προσωπικό των υπηρεσιών της ΠΕ με τις νέες οδηγίες, κυρίως όσο αφορά την χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας τους».

Από νωρίς το πρωί κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε πολλά σημεία της πόλης, ενημερώνοντας τους πολίτες για την υποχρέωση τους να φορούν μάσκα κάνοντας παράλληλα συστάσεις σε όσους δεν φορούσαν μάσκα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από το πρωί οι έλεγχοι είναι εντατικοί και η εικόνα που υπάρχει είναι ότι οι πολίτες πειθαρχούν στα νέα μέτρα.

Με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς που είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις έκαναν γνωστό ότι αυτές αναβάλλονται, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η λαϊκή αγορά της Τρίτης στην περιοχή του Κουμπέ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια