default-image

Τρία χρόνια από το θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη σε τροχαίο – Σκληρή επιστολή για την υπόθεση που συντάραξε

Χανιά
Τρία χρόνια από το θάνατο της Στέλλας και του Γιάννη σε τροχαίο – Σκληρή επιστολή για την υπόθεση που συντάραξε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα»

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το φοβερό τροχαίο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους η Στέλλα Μούσχου και ο Γιάννης Στρογγυλός που περπατούσαν μαζί με το σκυλί τους (νεκρό κι αυτό) έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Χανίων.

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλαδικός σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» που αναφέρει ότι υπάρχει μόνο συναίσθημα αγάπης και  περηφάνιας γι’ αυτά τα παιδιά και μόνο ντροπή γι’ αυτή τη χώρα. Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων σε επιστολή:

«Θεωρούμε απαράδεκτη, προσβλητική στη Μνήμη το θυμάτων και σαδιστική απέναντι στις οικογένειες τους την αντιμετώπισης αυτής της υπόθεσης που συντάραξε το πανελλήνιο σαν μια μικρουπόθεση ρουτίνας στα δικαστικά χρονικά. Ως πότε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής θα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι, με καταπατήσεις, ζωοκλοπές, ξυλοδαρμούς κα και θα αναβάλλονται διαρκώς με διάφορους λόγους και προφάσεις;

Τρία χρόνια μετά στους δρόμους της Κρήτης οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο τη Στέλλα και το Γιάννη εξακολουθούν να σπέρνουν το θάνατο καθημερινά. (55 νεκροί το 2017, 58 νεκροί το 2018, 60 νεκροί το 2019 στο οδικό δίκτυο της Κρήτης)

Το κράτος που αρνείται μέχρι σήμερα να εντάξει την παραβίαση των ορίων ταχύτητας στις ιδιαίτερα επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ, που αρνήθηκε να συμπεριλάβει την ταχύτητα στα αίτια που μπορούν να χαρακτηρίσουν ένα φόνο στην άσφαλτο σαν κακούργημα (τελευταία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα) είναι ο ηθικός αυτουργός γι αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει στους δρόμους και στις δικαστικές αίθουσες.

  • Όχι πια κροκοδίλεια δάκρυα για τα θύματα.
  • Στη Μνήμη της Στέλλας και του Γιάννη και των χιλιάδων θυμάτων στην άσφαλτο ας αγωνιστούμε για να θέσουμε ένα τέλος στην ασυδοσία και στην ατιμωρησία των τραμπούκων του οδικού δικτύου, για να υιοθετηθούν και να υλοποιηθούν πολιτικές πρόληψης σ όλους τους τομείς που αφορούν στην οδική ασφάλεια.».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News