Υπό έλεγχο η φωτιά στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά

Χανιά
Υπό έλεγχο η φωτιά στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Υπό έλεγχο έχει τεθεί μέχρι και αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά., καθώς τα περισσότερα μέτωπα δεν είναι πλέον ενεργά. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού έκαναν δύο ελικόπτερα Έρικσον, το ένα από τα Χανιά και το άλλο από την Ελευσίνα, ενώ στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και οι επίγειες δυνάμεις τόσο από την περιοχή των Χανίων, όσο και από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, που κλήθηκαν για να συνδράμουν. 

Στο μεταξύ, δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν η νύχτα που πέρασε, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής της Π.Υ. Χανίων, Γιώργος Μαρκουλάκης, καθώς τα μέτωπα της πυρκαγιάς ήταν αρκετά και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ήταν δύσκολο να ελεγχθούν μόνο από τις επίγειες δυνάμεις. 

Μάλιστα πέρα από την περιοχή του Κεδρόδασους που εκκενώθηκε προληπτικά στην διάρκεια της χθεσινής ημέρας, αργά χθες το βράδυ εκκενώθηκε προληπτικά και ο οικισμός της Σκαλβοπούλας, με τους περισσότερους κατοίκους να βρίσκουν «καταφύγιο» στην πλατεία του χωριού, ενώ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλες κατοικίες συγγενών τους, μακριά από την φλεγόμενη ζώνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων αρχών, η φωτιά έχει κάνει στάχτη κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιόδενδρα, ενώ ζημιές υπέστησαν και κάποια σπίτια (χωρίς να καταγράφεται ολοκληρωτική καταστροφή), όταν οι πύρινες γλώσσες έφτασαν μέχρι τις αυλές τους.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News