Σε εξέλιξη η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου - Σελίνου - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Χανιά
Σε εξέλιξη η φωτιά στον Δήμο Κανδάνου - Σελίνου - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής και η ένταση των ανέμων

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Δήμου Κανδάνου- Σελίνου η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή, αρχικά τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί, καίγοντας χορτολιβαδική και δασική έκταση, μεταξύ των περιοχών Παπαδιανά- Σκλαβοπούλα- Κερδόδασος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Αιγαίου, 54 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν μέχρι και να νυχτώσει δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ, ενώ τη διαχείριση της επιχείρησης έχει ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Βορείου- Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν το δύσβατο της περιοχής καθώς και η ένταση των ανέμων που σύμφωνα με τον δήμαρχο Κανδάνου- Σελίνου Αντώνη Περράκη αλλάζουν συνεχώς διεύθυνση. Σύμφωνα με τον ίδιο η φωτιά εξελίσσεται σε πολλές μικρές εστίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News