Χανιά

Στην Οικεία - Μουσείο του Ελ. Βενιζέλου ο Αρχηγός ΓΕΝ

Στη Χαλέπα Χανίων ο αντιναύαρχος

Στην Οικία - Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων βρέθηκε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ

Συγκίνηση και υπερηφάνεια αισθάνθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Οικία - Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων και μετά το πέρας των εγκαινίων της πολυκατοικίας στο Ναύσταθμο Χανίων.  

Στο Μουσείο τον υποδέχτηκε και τον ξενάγησε στους χώρους, ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών, Νίκος Παπαδάκης, ενώ μετά το πέρας της ξενάγησης ο Αρχηγός ΓΕΝ εξέφρασε συγκίνηση και περηφάνεια που επισκέφθηκε έναν τέτοιου χώρο όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν δέχτηκε να κάνει καμία δήλωση για την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού και τότε ο αρχηγός ΓΕΝ, τον πλησίασε και του είπε τη φράση του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον Ναύαρχο Κουντουριώτη: «Δεν ζητώ μόνο να πεθάνετε για την πατρίδα, ζητώ να νικήσετε».

Πρόκειται για φράση από την ομιλία του Πρωθυπουργού Ελ. Βενιζέλου στις 5 Οκτωβρίου 1912, όταν κηρύχτηκε ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος και ο στόλος με επικεφαλής το θωρηκτό Αβέρωφ απέπλεε για το Αιγαίο.  

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια