Διαμαρτυρία των σωματείων Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Τι ζητούν

Χανιά
Διαμαρτυρία των σωματείων Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Τι ζητούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αιτήματα για τους εποχικά εργαζόμενους

Τα σωματεία  Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησαν την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας  στο Δημαρχείο Χανίων ,την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση:

Κάτω από την πίεση των ταξικών σωματείων και τις συνεχείς παρεμβάσεις,συζητήθηκαν σαν θέμα εκτός ημερησίας διάταξης τα αιτήματα των εποχικά εργαζομένων.Η σημερινή κινητοποίηση ήταν ένας κρίκος στις συνεχείς κινητοποιήσεις που οργανώνουμε από κοινού τα σωματεία που έχουμε στην δύναμη μας εποχικά εργαζομένους στον Νομό Χανίων το τελευταίο διάστημα.

Οι πρόεδροι των δύο σωματείων έθεσαν τα αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από το γενικό πλαίσιο των αιτημάτων και την στήριξη που ζητήσαμε, διεκδικήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση ώστε να υλοποιηθούν τα παρακάτω μέτρα ανακούφισης για τους εποχικά εργαζόμενους.

  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2020 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2021
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΜΕ ΠΕΡΥΣΙ.

Μετά την σημερινή κινητοποίηση και την δυναμική παρουσία συναδέλφων έξω από το κτήριο του Δημαρχείου καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση από την Δημοτική αρχή για την ικανοποίηση των περισσοτέρων αιτημάτων που άπτονται στις αρμοδιότητες του Δήμου. Υπήρξε η δέσμευση από τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΧ και του κοινωνικού παντοπωλείου ότι τα αιτήματα μας θα γίνουν δεκτά. Αντίστοιχα  ο αντιδήμαρχος οικονομικών Υπηρεσιών δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την μεριά του Δήμου για να απαλλαγούν οι εποχικά εργαζόμενοι από τα Δημοτικά τέλη.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων τόνισαν την ανάγκη να παρθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων που πληρώνουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.

Τα ταξικά σωματεία θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα :  « Πληρώσαμε πολλά ,δεν θα πληρώσουμε ξανά».

Καλούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισες μας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα σε περίπτωση μη υλοποίησης των δεσμεύσεων της Δημοτικής Αρχής.

 Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία , να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συνεχίζουμε! Όλοι σήμερα στην μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους στις 20:30 στην Ανατολική Τάφρο.

         

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News