default-image

Συναυλία αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους

Χανιά
Συναυλία αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου

Συναυλία Αλληλεγγύης  για τους εποχικά εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου την Τετάρτη 29 Ιουλίου και ώρα 20:30.

Συγκεκριμένα, την συναυλία διοργανώνει το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Παραρτήματος Ν.Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ κάλεσμα απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων προς τις φίλες, φίλους και τα μέλη του.

Όπως αναφέρεται ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στηρίζει αυτή τη προσπάθεια και διεκδικεί μαζί με τους εργαζομένους, μεταξύ άλλων, την διασφάλιση του εισοδήματος όλων των εποχικά εργαζομένων  με βάση τις ΣΣΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί τις φίλες, τους φίλους και τα μέλη  του την Τετάρτη 29/07/2020 στις 20:30 μ.μ., στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στη Συναυλία Αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους, την οποία διοργανώνει το Δ.Σ. του  Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων με την στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Παραρτήματος Ν. Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τους εργαζόμενους στους κλάδους του Επισιτισμού και του Τουρισμού, για τους εποχικά εργαζόμενους αλλά και γενικότερα για την εργατική τάξη, όπου οι βασικές ανάγκες μας θυσιάζονται στο όνομα της κερδοφορίας και καλούμαστε να ζήσουμε με ψίχουλα μέσα σε μία «κανονικότητα» η οποία μας στερεί βασικά δικαιώματα όπως η εργασία, η ασφάλεια, η ειρήνη, η πρόσβαση στην Υγεία, την Παιδεία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία,  η αλληλεγγύη μέσα από την οργάνωση στα Σωματεία και στους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ είναι η μόνη διέξοδος.

 Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων στηρίξει αυτήν την προσπάθεια και διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου:

  • Να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εποχικά εργαζομένων  με βάση τις ΣΣΕ.
  • Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία
  • Ακύρωση χρεώσεων σε ΔΕΗ, τηλέφωνο, εφορία τράπεζες. Απαγόρευση πλειστηριασμών
  • Ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό τιμολόγιο των εποχικά εργαζομένων. Να γίνει άμεσα διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους εποχικά εργαζόμενους από το Μάρτη του 2020 μέχρι και τον Απρίλη του 2021.
  • Άμεση κάλυψη όλων των παιδιών των εποχικά εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Να μην κοπεί το νερο σε κανένα σπίτι εποχικά εργαζόμενου. Οι προϋποθέσεις ένταξης  σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις της ΔΕΥΑΧ να διευρυνθούν περισσότερο, σε σχέση με την τωρινή μας κατάσταση και όχι με τα οικονομικά δεδομένα που παρουσιάζαμε πέρυσι.
  • Ταμείο ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις».
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News