Χανιά

Χανιώτισσα μηδένισε το χρέος της και έσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία

Τι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, 42χρονη Χανιώτισσα κατάφερε να σώσει τα περιουσικά της στοιχεία, δύο αυτοκίνητα καθώς και να μηδενίσει το χρέος της γι΄αυτά. 

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ 

"Βόμβα ,για την εταιρεία απαιτήσεων (δεν μπορεί πλέον, να τηλεφωνεί και να απαιτεί το χρέος ,για την εντολοδόχο τράπεζα!!!) ούτε η τράπεζα να  κατέχει το έγγραφο παρακράτησης του οχήματος, γιατί το Ειρηνοδικείο Χανίων, με απόφαση του όρισε "μηδενικές καταβολές" και  εξαιρεί από  την εκποίηση τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της παρούσας, περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα) ,για το μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που είχε χρέος 11.554,14 ευρώ ,για αγορά  αυτοκινήτων.

Αναλυτικά επί του περιεχομένου της απόφασης:

Πρόκειται  για οφειλέτρια  42 ετών, άγαμη και άνευ τέκνων, εργαζόμενη ως τετράωρη ιδιωτική υπάλληλος, με πολλά προβλήματα υγείας. Η οφειλέτρια, είναι μισθωτή, με μέσω μηνιαίο μισθό 650 ευρώ.

Περιουσιακά στοιχεία

-Δεν έχει στην κατοχή της, κάποιο ακίνητο, φιλοξενείται στο σπίτι της μητέρας της 

-Διαθέτει  δύο οχήματα, με παρακράτηση

 Επί των παραπάνω, το Δικαστήριο των Χανίων, και αφού έλαβε  υπόψη του την γενικότερη οικονομική ύφεση ,την ανεπάρκεια εισοδήματος, για κάλυψη των βασικών βιοτικών αναγκών της αιτούσας, με την  απόφαση του, όρισε:

-Δέχεται την αίτηση

-Εξαιρεί, από  την εκποίηση τα αναφερόμενα στο σκεπτικό της παρούσας, περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα) της αιτούσας

-Ορίζει, μηδενικές καταβολές, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, για τη ρύθμιση των οφειλών της αιτούσας κατ΄ άρθρο 8 παρ.5 ν.3869/2010.

-Δεν ορίζει ,νέα δικάσιμο, μετά την πάροδο τριών, καθώς έκρινε ότι , δεν αναμένεται βελτίωση των οικονομικών της οφειλέτριας

Τέλος, ως πιστοποιημένη Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης, καλούμε τους καταναλωτές, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, και επιθυμούν ρύθμιση, εξωδικαστικά ,ή με τον ν.4605/2019( ηλεκτρονική  πλατφόρμα) είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της ΄Ένωσης,  καθημερινά ,από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 09.00 - 13.00,  ή να επικοινωνήσουν μαζί μας

Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2   731 00 Χανιά ,Τηλ. : 282109266 -2821092306- Φαξ : 2821092306- e-mail: epkxan@gmail.com"

 

 

 

                 Η Πρόεδρος  της ΄

Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

                Ιωάννα   Μελάκη

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια