Χανιά

Εκδηλώσεις

Στο δρόμο και πάλι το Ιστορικό Ράλι Κρήτης

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, 10:00 πμ, Πλατεία Δικαστηρίων Χανιά

Είναι η 17η διοργάνωση του θεσμού

Ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισσάμου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ) συνδιοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουλίου το 17ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης.

Ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες θα περιηγηθούν στα όμορφα χωριά του δήμου και θα μας δώσουν την ευκαιρία να θαυμάσουμε ζωντανά στοιχεία του παρελθόντος να κινούνται στους δρόμους τού σήμερα. Θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί από την πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά με προορισμό την Κίσσαμο. Θα περάσουν από Μαλάθυρο, Σάσσαλο, Μυλωνές και Στροβλές, καθώς και από τους Μύλους, όπου θα γίνει και η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Έλος-Κεφάλι - Αμυγδαλοκεφάλι-Κεραμωτή - Κάμπο-Σφηνάρι - Πλάτανο-Γραμβούσα και θα τερματίσουν στην πλατεία Τζανακάκη στην Κίσσαμο μετά τις 2:30 το μεσημέρι.

Φυσικά για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν από κοντά αυτά τα “κινούμενα μουσεία”, τα οποία διατηρούν ζωντανή την ιστορία της αυτοκίνησης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση, ελεύθερη για το κοινό, από τις 3:30 έως τις 5:30 μ.μ. κατά μήκος της παραλίας Τελωνείου. Την έκθεση θα πλαισιώσουν περίπου 30 κλασικά αυτοκίνητα, κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το έτος 1950 (!) και 20 περίπου κλασικές μοτοσυκλέτες, με τις παλαιότερες να είναι από το 1940!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια