Πήραν δάνεια τη… «χρυσή» εποχή και τώρα δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν

Χανιά
Πήραν δάνεια τη… «χρυσή» εποχή και τώρα δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικογένεια «έσωσε» το σπίτι και την περιουσία της, με τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Το σπίτι, τα αυτοκίνητα, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία κατάφερε να σώσει μία οικογένεια με 2 παιδιά, η οποία είχε πάρει δάνεια τη… «χρυσή» εποχή.

Πρόκειται για οικογένεια με 2 ενήλικα παιδιά και συνολικό χρέος 54.299,73 ευρώ, σε δύο τράπεζες με 2 πιστωτικές κάρτες και 2 καταναλωτικά δάνεια.

Ο πατέρας είναι περιστασιακά εργαζόμενος με ελάχιστο εισόδημα και η σύζυγος είναι ξενοδοχοϋπάλληλος.

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «την εποχή που "μοίραζαν" οι τράπεζες κάρτες και δάνεια, χρεώθηκε για να ανταπεξέλθει στην τότε κατανάλωση και σήμερα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις».

Πλέον, η οικογένεια είναι «σε δεινή οικονομική θέση, λόγω μείωσης των εσόδων τους, αλλά και λόγω της οικονομικής ύφεσης της χώρας».

Για το λόγο αυτό προσέφυγε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και, πλέον, το Ειρηνοδικείο Χανίων όρισε για την οικογένεια πως:

1) Δέχεται το αίτημα και χορηγεί Προσωρινή Διαταγή

2) Απαγορεύει στους πιστωτές προσωρινά, μέχρι την έκδοση Οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης, που έχει οριστεί να συζητηθεί τον 12 του έτους 2023

3)Ορίζει μηνιαίες καταβολές δόσεων για έκαστον σύζυγο ποσού 50 ευρώ, στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, μέχρι το χρόνο συζήτησης, της υπό κρίση αίτησης τους, που έχει οριστεί τον Δεκέμβριο, του έτους 2023.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News