Σε κλίμα συγκίνησης η «διπλή τιμή» στο πρόσωπο του αγαπητού ιερέα π. Γεώργιου Περάκη

Χανιά
Σε κλίμα συγκίνησης η «διπλή τιμή» στο πρόσωπο του αγαπητού ιερέα π. Γεώργιου Περάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλός εορτασμός για τον πατήρ Γεώργιο Περάκη, ένας από τους πιο αγαπητούς ιερείς των Χανίων

Ένας διαφορετικός εσπερινός για να τιμήσουν έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο, έναν ιερέα που τα τελευταία 40 χρόνια έχει αγαπηθεί πολύ από την τοπική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Ο πατήρ Γεώργιος Περάκης ανακηρύχθηκε σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού θρόνου, τίτλο που δέχτηκε ο ίδιος με δάκρυα συγκίνησης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ενώ την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου βρέθηκε κοντά του στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Αγία Μαρίνα τιμώντας τον για τις τέσσερις δεκαετίες από την ημέρα που χειροτονήθηκε.

Ο πατήρ Γεώργιος, με καταγωγή από το Ηράκλειο, έχει καταφέρει εδώ και 40 χρόνια να είναι κοντά στο ποίμνιο του, έχοντας κερδίσει το σεβασμό τους.

Όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο που με αυταπάρνηση επιτελεί τόσα χρόνια το ιερό έργο του. Κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προς τιμήν του πατήρ Γεώργιου Περάκη, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να φέρει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, μικρούς και μεγάλους κοντά στην εκκλησία.

Ιερείς και πιστοί με αγάπη μίλησαν για την πνευματική, φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά του Πρωτοπρεσβύτερου, με τον εορτασμό για τον ίδιο να είναι διπλός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News