Χανιά

«Φουσκωμένο» πορτοφόλι με 1.000 περίπου ευρώ παρέδωσε βιοπαλαιστής

Η διπλή πράξη ήθους από εργαζόμενους στην καθαριότητα

Φιγούρα γνώριμη κι αγαπημένη στην παλιά πόλη των Χανίων. Με όπλο το καρότσι , την σκούπα και το φαράσι του ρίχνεται κάθε μέρα στην μάχη της καθαριότητας. Με όπλο την ευγένεια και την καλοσύνη του κέρδισε  γρήγορα καταστηματάρχες και κατοίκους όταν δύο χρόνια πριν ήρθε από την Κοζάνη. Για εκείνους δεν ήταν καν έκπληξη , η πράξη του να βρει και να παραδώσει ένα αρκετά γεμάτο πορτοφόλι επισκεπτών, που περιείχε ξένα χαρτονομίσματα αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ ΤV ο εργαζόμενος καθαριότητας της ΔΕΙΔΣΑ Χανίων Θόδωρος Πήχας «είχε χρήματα μέσα αλλά δεν ήταν ευρώ., μπορεί να κάνω λάθος ήταν και λίγο σκοτάδι. Και δεν με ενδιέφερε…Και πέρυσι τέτοια εποχή βρήκα σε ένα καλαθάκι ένα πορτοφόλι».

(Ο Θόδωρος Πήχας που εντόπισε το πορτοφόλι)

Άνθρωπος της βιοπάλης σε μια δουλειά δύσκολη αλλά πάνω από όλα άνθρωπος…

Γνώριζε από πριν πως δυο επισκέπτες έχασαν κατά την άφιξη τους στην  Χάληδων , την πρώτη κιόλας μέρα των διακοπών τους, το πορτοφόλι τους. Κι όταν βρέθηκε στο δρόμο του, δεν υπήρξε καν δεύτερη σκέψη. Τι κι αν το ποσό ήταν μεγάλο για τα δεδομένα της δικής του τσέπης και της γενικότερης κατάστασης

Εντόπισαν τσαντάκι σε κάδους

Πριν καν χαράξει ξεκινά για το μεροκάματο και το πλήρωμα ενός από τα απορριμματοφόρα της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά. Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει. Γύρω στις 6 το πρωί είναι το καθημερινό τους ραντεβού για να ξεκινήσουν την αποκομιδή και τα δρομολόγια ρουτίνας. Όχι όλα, όπως λίγες ημέρες πριν όταν ανάμεσα σε κάδους και σκουπίδια εντόπισαν ένα τσαντάκι. Και για εκείνους, όπως και για τον οδοκαθαριστή συνάδελφο τους, το επόμενο βήμα ήταν  αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο.

Σύμφωνα με τον οδηγό απορριμματοφόρου Στέλιο Λαγογιάννη: «είχε μέσα κάποια διπλώματα, έγγραφα και κάποια λεφτά αλλά τα είχαν πάρει».

(Από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι εργαζόμενοι του απορριμματοφόρου: Ευστράτιος Μαραγκουδάκης, ο Νικόλαος Μηλάκης και Στέλιος Λαγογιάννης)

Το διπλό μάθημα ανθρωπιάς από τα δυο ξεχωριστά περιστατικά με πρωταγωνιστές υπαλλήλους καθαριότητας στα Χανιά δεν είναι το μόνο. Στο αδιάκοπο πήγαινε έλα τους στους δρόμους της  πόλης έχουν κι άλλες φορές εντοπίσει και παραδώσει στους ιδιοκτήτες τους χαμένα αντικείμενα, τσάντες και πορτοφόλια.

Ωραίοι άνθρωποι… Από εκείνους που δεν δίνουν για να περιμένουν την όποια ανταμοιβή αλλά που σε πείσμα των καιρών βάζουν το χρήμα στο περιθώριο και με  τις πράξεις τους επενδύουν στο ανεξάντλητο μεγαλείο της ψυχής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια