Δύσκολο χειρουργείο για τον 33χρονο μετά το φρικτό εργατικό ατύχημα στο Ροδάκινο

Χανιά
Δύσκολο χειρουργείο για τον 33χρονο μετά το φρικτό εργατικό ατύχημα στο Ροδάκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στύλος με δύναμη τον χτύπησε κυρίως το κεφάλι

Μετά το σοβαρό ατύχημα την ώρα του μεροκάματου, βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να παλεύει για τη ζωή του 33χρονος, θύμα εργατικού ατυχήματος την Πέμπτη στο Ροδάκι Ρεθύμνου. Ο νεαρός άντρας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και μεταφέρθηκε από το νοσοκομέιο Ρεθύμνου στο νοσηλευτικό ίδρυμα Χανίων και συγκεκριμένα στη μονάδα εντατική θεραπείας όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα που μίλησε στο neakriti.gr « ο τραυματίας χειρουργήθηκε από νευροχειρουργούς στο κεφάλι και νοσηλεύεται στην μονάδα εντατική θεραπείας. Θα ακολουθήσουν νέες αξονικές και εξετάσεις».

Το φρικτό ατύχημα

Το ατύχημα σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έγινε την ώρα που ο εργαζόμενος επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του να εγκαταστήσουν ένα ξύλινο στύλο της ΔΕΗ σε περιοχή του Ροδακίνου. Τότε, ο στύλος και ενόσω ήταν στον «αέρα», φέρεται να μετακινήθηκε και με δύναμη χτύπησε κυρίως το κεφάλι του άτυχου άνδρα πετώντας τον κυριολεκτικά στο σταθμευμένο φορτηγό της επιχείρησης.

Ο τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου και από κει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, φέροντας τραύματα σε όλο του το σώμα, τα οποία όμως δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σοβαρά, όσο οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν εξαρχής από τους γιατρούς ως εξαιρετικά σοβαρές.

Ο 33χρονος είναι υπάλληλος της εταιρίας που έχει συνάψει σύμβαση με τη ΔΕΗ για την κατασκευή δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών αρχών, καθώς διερευνώνται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το νέο εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο, ενώ το πόρισμα που θα συντάξει το κλιμάκιο του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων, θα συμπεριληφθεί στην δικογραφία που θα σχηματιστεί και θα αποσταλεί στην δικαιοσύνη.

Το κλιμάκιο βρέθηκε σήμερα στο σημείο του ατυχήματος, ώστε να ελεγχθεί αν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Τα αποτελέσματα του πορίσματος, πάντως, θα προκύψουν μετά το πέρας ενός εύλογου διαστήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργο Λιολάκη: «Σαν Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου απευθυνθήκαμε στον υπουργό Εργασίας και τους τοπικούς βουλευτές, για κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα μας και δεν είναι άλλο από το να δημιουργηθεί ένα παράρτημα τεχνικής επιθεώρησης και στο Ρέθυμνο ώστε να γίνονται πιο συχνά έλεγχοι στα μέτρα ασφαλείας και να προλαμβάνονται τυχόν ατυχήματα».

Παρέμβαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση

"Κύριε  Υπουργέ, ύστερα , από το σοβαρότατο εργατικό ατύχημα που συνέβη σε 33χρονο εργαζόμενο  που χτυπήθηκε στο κεφάλι από στύλο της ΔΕΗ  που παρασύρθηκε από δυνατούς ανέμους κατά τη διαδικασία της εγκατάστασης  σε έργο  επέκτασης του δικτύου , στο ΄Ανω Ροδάκινο ,  η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου επανέρχεται για πολλοστή φορά στο αίτημα για άμεση ίδρυση Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στο Νομό μας,  για την καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς και τον έλεγχο της τήρησης και εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των Εργαζομένων και στην άμεση απόδοση ευθυνών απ΄όπου και αν προέρχονται .

Οι Εργαζόμενοι του Νομού είναι ανάστατοι για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα  και στα οποία συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους ή έμειναν βαριά ανάπηροι .

Οι έλεγχοι που γίνονται από το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων, δεν είναι δυνατόν να καλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες σ΄ ολόκληρο το Νομό μας, με την έντονη οικοδομική, τουριστική και αναπτυξιακή δραστηριότητα με χιλιάδες  Επιχειρήσεις και χώρους δουλειάς .

Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα υφιστάμενη απαράδεκτη  κατάσταση δεν μπορεί  και δεν πρέπει να συνεχιστεί !

Είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν σ΄ όλους τους Νομούς της Χώρας παράλληλα με τα Τμήματα  Κοινωνικής Επιθεώρησης, και Τμήματα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης για την ολοκληρωμένη παρέμβασή τους στην προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.           

Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τις οποιεσδήποτε δυσκολίες, είναι πάνω από το οποιοδήποτε οικονομικό  κόστος, είναι τελικά πάνω απ΄ όλα !

Βασική υποχρέωση, λοιπόν, και πρώτιστο καθήκον της Πολιτείας είναι να παίρνει όλα τα αναγκαία ελεγκτικά μέτρα που στοχεύουν  στην ελαχιστοποίηση και εξάλειψη των κινδύνων στους χώρους δουλειάς και γενικότερα σε κάθε κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα για την πρόληψη παρόμοιων εργατικών ατυχημάτων και

Για να ελαχιστοποιηθεί  ο κίνδυνος  να  θρηνήσουμε και άλλα θύματα σε εργατικά ατυχήματα,  που τον τελευταίο καιρό θρηνούμε σχεδόν κάθε μήνα .

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ  Ζ Η Τ Α Μ Ε:

 - Την άμεση ίδρυση και λειτουργία, στο Νομό μας, Τμήματος ή τουλάχιστον Γραφείου Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης για καθημερινούς ελέγχους στους χώρους δουλειάς, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφασή , που προβλέπεται από Νόμο 3144/2003, με την οποία θα καθορίζεται η διάρθρωση του ΚΕ.Π.Ε.Κ. Κρήτης σε Τμήματα και μέχρι τότε

- Την πλήρη στελέχωση του Τμήματος Τεχνικής - Υγειονομικής Επιθεώρησης Χανίων αλλά και του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Ρεθύμνου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και τον εφοδιασμό τους με όλα τα αναγκαία μέσα ελέγχου που είναι απολύτως απαραίτητα για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν σε δύο Νομούς με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά . 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News