Χανιά

Οικογένεια στα Χανιά "έσωσε" το σπίτι της και "κέρδισε" κούρεμα χρέους 50%

Με τη συμβουλευτική καθοδήγηση της 'Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Μεγάλη δικαίωση βρήκε, οικογένεια οφειλετών με "κούρεμα " 50% στο χρέος της, και διάσωση της κατοικίας της, μετά από την  σημαντική  απόφαση του Ειρηνοδικείου  Χανίων, όπου διέγνωσε ενέργεια μη "νόμιμη " της τράπεζας, στο αρχικό  στάδιο της διαδικασίας, του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη). Συγκεκριμένα, η οικογένεια  κατέθεσε αίτηση  μετά σχεδίου διευθέτησης  των οφειλών όπως προβλέπεται από τις διατάξεις, του ν.3869/2010 στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ύστερα από την συμβουλευτική καθοδήγηση, της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας αμφότεροι, οι σύζυγοι είναι μέλη της.

Το Δικαστήριο των Χανίων, σε σχετική εξέταση των κατατεθειμένων στοιχείων, εκ μέρους των αντιδίκων, αφού διέκρινε ότι, η  μοναδική  πιστώτρια τράπεζα, δεν προέβαλε  νομότυπα αντιρρήσεις ,επί του σχεδίου διευθέτησης του χρέους, των αιτούντων, επικύρωσε το αναφερόμενο σχέδιο των αιτούντων, όπως αυτό κατατέθηκε. Οι  δύο σύζυγοι, ήταν συν υπόχρεοι (οφειλέτης εγγυητής) σε χρέος  100.340,74 ευρώ.

Η πρόταση στο κατατεθειμένο σχέδιο διευθέτησης περιείχε

α)Πρώτη Σύμβαση , καταναλωτικό δάνειο , συνολική απαίτηση χρέος 30.034,34 ευρώ , αριθμός δόσεων 360, ποσό δόσης 40 ευρώ, συνολικό ποσό καταβολών  16.400

β)Δεύτερη Σύμβαση  στεγαστικό δάνειο, συνολική απαίτηση 70.306,40 ευρώ, αριθμός δόσεων 360, ποσό δόσης 100 ευρώ΄,  συνολικό ποσό καταβολών 36.000 ευρώ

γ)Πρόταση απαλλαγής κατά % (μηδενικές δόσεις)της συζύγου ως μη έχουσα εισόδημα (άνεργη)

Διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων (κινητών - ακινήτων)

Συμπερασματικά, η οικογένεια απαλλάχθηκε από το μισό του χρέους της,  έσωσε το σπίτι της και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, απαλλάχθηκε εξ ολοκλήρου η εγγυήτρια σύζυγος, (μηδενικές καταβολές) και θα πληρώσει ο σύζυγος δόσεις, για τρία έτη από 40 ευρώ ,για το καταναλωτικό δάνειο και 100 ευρώ δόση, για 10 έτη  για το στεγαστικό τους δάνειο.

"Μετά την τόσο νικηφόρα εξέλιξη της υπόθεσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει ότι νιώθει δικαιωμένη, και «ευχαριστεί τους δικαστές της Κρήτης ,για την δίκαιη κρίση τους και την συμπαράσταση που δείχνουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι Έλληνες υπερχρεωμένοι καταναλωτές και  ακόμα επισημαίνει ότι ο νόμος 3869/2010  όπως αυτός τροποποιήθηκε, πραγματικά προσέφερε προστασία  για τα αδύναμα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» αλλά και καλεί και τις Τράπεζες να συνετιστούν, να ακολουθούν, τις προτεινόμενες από τους δανειολήπτες μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ρυθμίσεις, στην εξωδικαστική διαδικασία, να αποφεύγουν την  δική τους οικονομική “αιμορραγία” αλλά και των δανειοληπτών ,που αποφέρουν οι δικαστικές αντιδικίες.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει  σχετικά με την λειτουργία της τους καταναλωτές - δανειολήπτες. ότι  δέχεται ΜΌΝΟ Κατόπιν ραντεβού, κλείστε ραντεβού άμεσα, είτε είστε μέλος ,είτε όχι, διότι δεν δεχόμαστε πάνω από ένα άτομο, με την προϋπόθεση ότι θα τηρείτε τις υγειονομικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί γενικότερα (Μάσκα, απολύμανση, απόσταση κ.λ.π) Σημείωση: Τα μέλη θα πρέπει να είναι ταμειακώς, εντάξει!!!

 Η Πρόεδρος της  Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης Ιωάννα   Μελάκη"

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια