Χανιά

Με πανό διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, τον υπουργό Υγείας - Τι ανακοίνωσε

Στον τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έφτασε στο Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος", ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κεκλεισμένων των θυρών στο Νοσοκομείο Χανίων παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, όπου του έγινε παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομειακού Ιδρύματος και των προοπτικών ανάπτυξής του.

O κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι εντός των δύο επόμενων εβδομάδων «το Νοσοκομείο Χανίων, θα έχει και έναν μεγάλο Μοριακό Αναλυτή ώστε να μπορεί πιο γρήγορα και πιο άμεσα για γίνεται το τεστ και στα Χανιά με επιστημονικό τρόπο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Kάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους επίσης αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση συμβασιούχων νοσηλευτών, καθώς και επικουρικών γιατρών. Όπως είπε για τους συμβασιούχους νοσηλευτές θα δοθεί μοριοδότηση και θα μονιμοποιηθούν, «ενώ με τους γιατρούς θα δούμε πώς θα γίνει», τόνισε.

«Κοιτάζουμε, χρησιμοποιώντας ότι εργαλεία έχουμε, θα τα "χρησιμοποιήσουμε" ώστε και οι γιατροί να παραμείνουν στη θέση τους», όπως διαβεβαίωσε. «Εξάλλου» όπως είπε «αυτό έχει ακουστεί και στη Βουλή από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Για εμάς», όπως είπε «είναι στρατηγικής σημασίας, το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, όλοι. Νομίζω ότι δείξαμε εν μέσω κρίσης ότι σταθμίζουμε πρώτα και πάνω από όλα την αξία της ανθρώπινης ζωής και στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους. Από τα μέσα πολιτικής προστασίας, τα οποία είχαμε εδώ και δεν είχαν άλλες χώρες, μέχρι τα ιατρικά πρωτόκολλα, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, την αγάπη και τη στήριξη της πολιτείας, αλλά και της κοινωνίας σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο υπουργός.

«Το δεύτερο στοίχημα είναι το άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού», όπως είπε ο υπουργός, ο οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νησί και στα Χανιά.

Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής, Δημήτρης Αγαπίου, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και στελέχη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Χανίων.

Δυσαρέσκεια στο Ρέθυμνο, με πανό στα Χανιά

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της άφιξής του πλήθος εργαζομένων περίμενε τον υπουργό,  στην είσοδο του Νοσοκομείου Χανίων, με πανό διαμαρτυρίας, ενώ σημειώνεται και στο Ρέθυμνο νωρίτερα το προσωπικό του νοσοκομείου είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του.

Ειδικότερα, με την άφιξη του Βασίλια Κικίλια στο νοσηλευτικό ίδρυμα γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου του… γύρισαν την πλάτη σε μια κίνηση διαμαρτυρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός έφτασε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο όπου ακολούθησε συνάντηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την παρουσία της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, με βουλευτές, τον διοικητή του νοσοκομείο, με φορείς κ.ά.

Ο κ. Κικίλιας επανέλαβε τις ανακοινώσεις που έκανε για τις προσλήψεις προσωπικού, ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου και για το πρόβλημα των ανισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό, δήλωσε ότι το θέμα θα εξεταστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια