Χανιά

Χανιά: νέο συλλαλητήριο για τους ξενοδοχοϋπάλληλους "Κούφια λόγια και γενικότητες από τον υπουργό"

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό συναντήθηκε με τον Χάρη Θεοχάρη

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό στα Χανιά, την επόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 20:00 μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Οι εργαζόμενοι, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, κατά την επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Χανίων, εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κλάδο τους. Χαρακτηρίζουν ως "κούφια λόγια" και "γενικότητες" όσα τους είπε ο Υπουργός, χωρίς να τους δίνει σαφείς απαντήσεις για το πως θα ζήσουν, πως θα πληρώσουν λογαριασμούς και εισφορές.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων

"To Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους στον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, τους εποχικά εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην σημερινή κινητοποίηση στις 10 π.μ που καλούσαν τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν.Χανίων. Όλος ο κλάδος μας απαίτησε σήμερα να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της πανδημίας. Καταδικάζουμε την αστυνομοκρατία που επικρατούσε έξω από το κτήριο του Εμπορικού Επιμελητήριου Ν.Χανίων στέκοντας απέναντι από τους εργαζόμενους.

Στην συνάντηση που είχαν οι αντιπρόσωποι του κλάδου με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη το μόνο που ακούσαμε από τον Υπουργό ήταν κούφια λόγια και γενικότητες για την προσπάθεια να γεμίσει τουρισμό η Ελλάδα…Καμία απάντηση για το πώς θα ζήσουν οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που η κυβέρνηση τους καταδικάζει να ζήσουν, εάν είναι από τους τυχερούς με 9 ευρώ τη μέρα, καμία απάντηση για το πώς θα πληρωθούν οι λογαριασμοί που τρέχουν και πως θα μαζέψουμε τα ένσημα που ζητάνε για να μπορούμε να μπούμε στο ταμείο το χειμώνα.

Την ίδια στιγμή στηρίζουν τους ξενοδόχους και τις μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες με δισεκατομμύρια  και τους παρέχει όλο το οπλοστάσιο για να κατακρεουργήσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μας πετάνε επιδόματα πρόνοιας που περιμένουμε από μέρα σε μέρα για να τα πάρουμε και όλο παρατείνονται. Ενωμένοι τονίσαμε ότι υπό κανονικές συνθήκες οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο θα δούλευαν , οπότε είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να τηρηθούν οι ΚΣΣΕ, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι  με ευθύνη τόσο του κράτους όσο και της εργοδοσίας.    

Χαιρετίζουμε όλο αυτόν τον κόσμο που κινητοποιήθηκε σήμερα στo Εμπορικό Επιμελητήριο Ν.Χανίων και διαδήλωσε απαιτώντας να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν άνεργοι οι εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία και επισιτισμό.        

Καλούμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία με νέες εγγραφές, να δώσουν βροντερό παρών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 9/7 στις 8μ.μ. στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Να μην τους αφήσουμε να βάλουν τα δικαιώματα μας στον <<γύψο>> ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Διεκδικούμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεν Σταματάμε Εδώ… Ο Αγώνας συνεχίζεται δεν θα περάσει η προσπάθεια να μπουν στο <<γύψο>> οι λαϊκοί αγώνες!!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 8Μ.Μ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ

Πληρώσαμε τόσο την κρίση τους όσο και την ανάπτυξη τους. Δεν μοιραστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη τους δεν θα μοιραστούμε τις συνέπειες της πανδημίας."

 Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Μπάχαλο και ανασφάλεια ,στον Τουρισμό της Κρήτης!!!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ασκεί δριμεία κριτική, στους Υπεύθυνους κρατικούς φορείς, για την ανυπαρξία σχεδίου, και  για το δημιουργηθέν Μπάχαλο, με τους εργαζόμενους στον τουρισμό στην Κρήτη. Σε σχετική ανακοίνωση της η ΄Ένωση των Καταναλωτών , αναφέρει :

"Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του τουρισμού της Κρήτης και στις οικογένειές τους και καταδικάζουμε κάθε υπεύθυνο για αυτήν την " Μπάχαλο" κατάσταση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό καταναλωτές σήμερα. Καλούμε την πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα, για τους ανθρώπους αυτούς, που σήμερα πλήττονται βάναυσα, βρίσκονται ακάλυπτοι όχι μόνο να προβούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, (δάνεια) ,αλλά ουσίας  βρίσκονται μπροστά . από την ανάγκη της  καθημερινής τους επιβίωσης .-

 Η Πρόεδρος της ΄Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

  Ιωάννα  Μελάκη"

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια