Κλειστές οι ΔΟΥ σήμερα σε Χανιά κ΄ Ρέθυμνο "μας αγνοούν επιδεικτικά"

Χανιά
Κλειστές οι ΔΟΥ σήμερα σε Χανιά κ΄ Ρέθυμνο "μας αγνοούν επιδεικτικά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24ωρη απεργία εφοριακών - παράσταση διαμαρτυρίας των λογιστών

Σε 24ωρη απεργία συμμετείχαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ Χανίων και Ρεθύμνου διεκδικώντας να ακουστούν τα αιτήματα τους από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Πρόεδρος των εργαζομένων στις Εφορίες Χανίων και Ρεθύμνου Μπερτσουλάκη Κλεοπάτρα. 

Κατά την κα. Μπερτσουλάκη οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων σε αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική περίοδο, κόντρα σε αντίξοες συνθήκες. Κλήθηκαν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις χωρίς τα μηχανογραφικά συστήματα να μπορούν να στηρίξουν τις συνεχείς αλλαγές στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Την ίδια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωποι με αλλαγές, ανακατατάξεις και αναδιαρθρώσεις που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα όφελος για τις υπηρεσίες. 

Η Πρόεδρος των εργαζομένων στις Εφορίες Χανίων και Ρεθύμνου Μπερτσουλάκη Κλεοπάτρα

"Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει την Ομοσπονδία να προκηρύξει αυτή την απεργία είναι ότι οι εργαζόμενοι στις οικονομικές και κτηματικές υπηρεσίες έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Σε αυτή την περίοδο  της κρίσης και του Κορωνοϊού σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες εργασίας προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και η πολιτική ηγεσία και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ επιδεικτικά αγνοούν την όποια επικοινωνία για θέματα που απασχολούν τον κλάδο αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι γνωρίσαμε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Εμείς οι εργαζόμενοι σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων, προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες κάτω από αντίξοες συνθήκες. Σε ακατάλληλα κτήρια χωρίς μέτρα ασφαλείας και με μηχανογραφικά συστήματα τα οποία δεν μπορούν να αποτυπώσουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τις απαλλαγές που δόθηκαν στον κόσμο που πλήττεται πολύ περισσότερο και στους επαγγελματίες, χωρίς να αναλάβει κανείς την ευθύνη για ότι γίνεται και να αξιολογήσουν τις δομές.

Αντ΄αυτού έχουν  αφήσει τους εργαζόμενους να παλεύουν με τα όποια μέσα έχουν, απέναντι στους επαγγελματίες και στους ιδιώτες και να απολογούνται για το γεγονός ότι έχουν πληρώσει και δεν φαίνονται οι πληρωμές τους, δεν μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τις ενημερότητες. Δεν μας δέχονται και δεν ακούν τα αιτήματα μας.

Μέσα σε αυτό το διάστημα και χωρίς συζήτηση εξαγγέλλουν αναδιαρθρώσεις στις υπηρεσίες , νέες δομές, νέα ελεγκτικά κέντρα, προσπαθώντας να διασπάσουν και να  δημιουργήσουν αναστάτωση στον κλάδο χωρίς κανένα λόγο που να μπορεί να αποδείξει ότι αυτή ιστορία θα είναι προς όφελος του κλάδου". 

"Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο"

"Εμείς ζητάμε δυνατές υπηρεσίες, Εφορίες μια σε κάθε νομό, με έλεγχο και δικαστικό. Να σταματήσουν τους πειραματισμούς και επιτέλους να μπουν σε ένα διάλογο με τους εργαζόμενους και να αξιολογήσουν πρώτα τους εαυτούς τους για την ανακολουθία λόγων και έργων και μετά να αξιολογήσουν τους εργαζόμενους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους συζήτηση, είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή την 24ωρη απεργία όμως και είμαστε και εμείς  μέλη της κοινωνίας και εργαζόμενοι σε ένα ευαίσθητο κλάδο που όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας . Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που δημιουργείται σήμερα όμως δεν έχουμε άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούμε".

 Σήμερα το πρωί οι λογιστές και φοροτεχνικοί των Χανίων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έκω από τη ΔΟΥ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News