«Έρχονται» ναυαγοσώστες στις παραλίες των Χανίων

Χανιά
«Έρχονται» ναυαγοσώστες στις παραλίες των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε 14 παραλίες του Πλατανιά, θα στηθούν 14 ναυαγοσωστικοί πύργοι

Έτοιμες να υποδεχτούν τους λουόμενους του φετινού καλοκαιριού είναι οι πολυσύχναστες παραλίες του τουριστικού δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, μετά την «επιχείρηση» για τον καθαρισμό των παραλιών, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την εκμίσθωσή τους σε επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ από την 1η Ιουλίου στις θέσεις τους θα βρίσκονται και οι ναυαγοσώστες.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή Πλατανιά φέτος έχει φροντίσει να εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση και των ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα.

Μετά την «επιχείρηση – σκούπα» στις δαντελωτές παραλίες του τουριστικού δήμου Πλατανιά στα Χανιά, τα πάντα είναι έτοιμα ώστε οι παραλίες αυτές να δοθούν προς χρήση στους λουόμενους.

Το προηγούμενο διάστημα, συνεργεία του δήμου και του ανάδοχου εργολάβου απομάκρυναν όλα τα φερτά υλικά από τις παραλίες, ενώ όπως τονίζει ο Γιάννης Μαλανδράκης, πλέον το αμμώδες τμήμα της παραλιακής ζώνης του δήμου του, περιμένει τους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού.

Ο δήμος Πλατανιά όμως έχει μεριμνήσει και για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την δημιουργία τεσσάρων θέσεων πλήρως εξοπλισμένων που θα επιτρέπουν στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο για τους όλους τους τουριστικούς δήμους της Κρήτης ήταν και παραμένει η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών, που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Στον δήμο Πλατανιά πάντως, 14 θα είναι φέτος οι πύργοι που θα εγκατασταθούν σε ισάριθμες παραλίες και οι οποίοι θα είναι πλήρως στελεχωμένοι με ναυαγοσώστες.

Τέλος σε ότι αφορά στο θέμα των εκμισθώσεων των παραλιών για την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων, αυτό το καλοκαίρι, ο δήμος Πλατανιά, καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τα τέλη του μήνα, εάν επιθυμούν να διατηρήσουν τις θέσεις που είχαν εξασφαλίσει πέρυσι.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News