Αρνητικό το 3ο τεστ του 21χρονου Σουηδού

Χανιά
Αρνητικό το 3ο τεστ του 21χρονου Σουηδού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένει σε καλή κατάσταση στην μονάδα Covid όπου νοσηλεύεται

Αρνητικό είναι τελικά το 3ο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε χτες ο 21χρονος Σουηδός, ο οποίος εργάζεται στα Χανιά και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Χανίων, με ήπια συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο Σουηδός που αποτελεί το 19ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη, θα υποβληθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα και σε τέταρτο τεστ, και εφόσον είναι και αυτό αρνητικό, «ανοίγει ο δρόμος» για το εξιτήριο του.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υποβληθεί σε άλλα δύο τεστ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, τα οποία βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό, ενώ θετικός στον ιό ήταν και τον Μάιο, όταν είχε έρθει από την πατρίδα του στην Ελλάδα σε τεστ που υπεβλήθη στο «Ελ. Βενιζέλος», μάλιστα, είχε νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο «Νίμιτς».

Αρνητικά τεστ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αρνητικά ήταν τα επτά τεστ που είχαν υποβληθεί άτομα από το στενό περιβάλλον του 21χρονου Σουηδού μετά από ιχνηλάτηση.

Ωστόσο μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκαλέσει η υπόθεση του 21χρονου και στην Αμερικανική Βάση Χανίων, καθώς ο 21χρονος λόγω της φύσης της δουλειάς του ερχόταν σε επαφή με στρατιωτικούς, οι οποίοι ήταν πελάτες της εταιρείας που εργαζόταν.

Έτσι τέσσερις στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με τον 21χρονο υπεβλήθησαν σε τεστ ιχνηλάτησης, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες και τα τέσσερα ήταν αρνητικά, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαναληπτικά.

Σημειώνεται ότι ο έλεγχος στους στρατιωτικούς έγινε ιδιωτικά στο πλαίσιο του υγειονομικού πρωτοκόλλου της Βάσης και όχι μέσω ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News