Χασισοφυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια εντόπισε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

Χανιά
Χασισοφυτείες με εκατοντάδες δενδρύλλια εντόπισε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2.180 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε το ελικόπτερο στην Κίσσαμο και 820 δενδρύλλια κάνναβης στον Πλατανιά

Φυτεία, με περίπου 820 δενδρύλλια κάνναβης, εντόπισε σε περιοχή του δήμου Πλατανιά, το ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο πέταξε κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες – λόγω ισχυρών ανέμων - πάνω από την περιοχή, χθες.

Σήμερα επίσης, κάτω από τις ίδιες δύσκολες καιρικές συνθήκες το ελικόπτερο της Αστυνομίας και με την βοήθεια πάντα, που παρείχε το πλήρωμα ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ, πέταξε πάνω από την περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος στην Κίσσαμο, όπου εντόπισε 2.180 δενδρύλλια κάνναβης.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.06.2020) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά και του Δήμου Κισσάμου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά τρείς χιλιάδες (3.000) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκαν χθες (22.06.2020) από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις εξερεύνησης, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα (23.06.2020)  στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης χθες (22.06.2020) εντοπίστηκε αρχικά μία φυτεία  σε ορεινή δασική έκταση του Δήμου Πλατανιά, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο συνολικά οχτακόσια είκοσι (820) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, ενώ σήμερα (23.06.2020) σε ορεινή δασική έκταση περιοχής του Δήμου Κισσάμου βρέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες εκατόν ογδόντα (2.180) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους (διαφορετικών επιπέδων) ευρισκόμενα, στο στάδιο της ανάπτυξης.

Τα τρείς χιλιάδες δενδρύλλια (3.000), εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News