Θ' απέχουν από την βαθμολόγηση γραπτών καθηγητές στα Χανιά

Χανιά
Θ' απέχουν από την βαθμολόγηση γραπτών καθηγητές στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΜΕ Χανίων: Αποχή την Τρίτη 23/6 από τη βαθμολόγηση γραπτών και συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας εκδόθηκε από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, με στόχο τη στήριξη των κοινωνικών επιστημόνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, ζητούν να μην υπάρξει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, ανακοινώνοντας παράλληλα και τις δράσεις τους .

Μεταξύ αυτών είναι η αποχή από΄την βαθμολόγηση γραπτών και συμμετοχή σε κινητοποίηση αύριο Τρίτη

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συναδέλφους μας από κάθε κλάδο, να στηρίξουν τους Κοινωνικούς Επιστήμονες στον αγώνα τους για ένα σχολείο που στοχεύει στη διαμόρφωση του αυριανού ενεργού, υπεύθυνου κι ενημερωμένου πολίτη και στην ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών της χώρας.

Καλούμε το Υπουργείο να πάρει πίσω την υπ. αριθμ. 74182/Δ2 απόφαση για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - ψήφισμα:

"Εμείς οι κοινωνικοί επιστήμονες καλούμαστε υπό συνθήκες απόλυσης να λειτουργήσουμε «κανονικά», βαθμολογώντας τα γραπτά των αγαπημένων μας μαθητών/μαθητριών. Στις 30/6 οι συνάδελφοι μας αναπληρωτές θα απολυθούν και δε θα εργαστούν ξανά. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί Π.Ε.78 θα διασκορπιστούν σε 3-4 σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου, με το ζήτημα της διαθεσιμότητας-απόλυσης να παραμένει ανοικτό. Συνάδελφοί μας στα ιδιωτικά σχολεία δε θα έχουν ωράριο και θα αναγκαστούν να αποδεχθούν συρρίκνωση των εισοδημάτων ή απόλυση.

Ζητάμε την επαναφορά του διδακτικού μας αντικειμένου σε όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Καμία απόλυση-διαθεσιμότητα.

Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη σε όλους κλάδους των εκπαιδευτικών (Οικονομικών Επιστημών, Καλλιτεχνικής παιδείας και Αρχιτεκτόνων – Πολ. Μηχανικών).

Αποχή την Τρίτη 23/6 από τη βαθμολόγηση γραπτών και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις Χανιά 12:00μμ (ΔΔΕ Χανίων), Ρέθυμνο 13:00μμ (ΔΔΕ Ρεθύμνου).

Καλούμε ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ να πάρουν απόφαση στήριξης μας και συνολικής αποχής από τη βαθμολόγηση την Τρίτη 23/6».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News