Χανιά: «Έβαλαν στο μάτι» σχολείο προκαλώντας σημαντικές ζημιές

Κρήτη
Χανιά: «Έβαλαν στο μάτι» σχολείο προκαλώντας σημαντικές ζημιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές σε χώρους σχολείου της πόλης

Στον απόηχο του «χτυπήματος» των πιστολέρο στο λύκειο της Επισκοπής στο Ρέθυμνο, αναστάτωση και έντονο προβληματισμό προκαλεί σήμερα στα Χανιά η δράση βανδάλων που εισέβαλαν το βράδυ στο 3ο και 4ο γυμνάσιο στην περιοχή του Κουμπέ, κάνοντάς το γης μαδιάμ.

Οι βάνδαλοι, που όπως όλα δείχνουν έδρασαν ανενόχλητοι στην διάρκεια της νύχτας, έσπασαν και μουτζούρωσαν τις πόρτες αλουμινίου των τουαλετών του σχολείου, έγραψαν συνθήματα σε τοίχους και πλακάκια, ενώ σχημάτισαν με σπρέι σχήματα και αλλά σύμβολα.

Από την μανία των ανεγκέφαλων δραστών δεν γλίτωσε ούτε η καινούργια τουαλέτα των ατόμων με αναπηρία, ενώ οι φθορές στο σχολικό συγκρότημα είναι εκτεταμένες, σύμφωνα και με τον Αντώνη Βαρδάκη που έσπευσε πρωί πρωί στο σχολείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το μέγεθος των καταστροφών.

Η δημοτική αρχή αν και δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο σχολείο, εντούτοις, διάχυτος είναι πλέον ο προβληματισμός της σχολικής κοινότητας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δέχεται επίθεση από βανδάλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 3ο και 4ο γυμνάσιο στον Κουμπέ Χανίων έχει υποστεί δολιοφθορές από τα Χριστούγεννα μέχρι και σήμερα, τρεις φορές.

Τα συχνά φαινόμενα δολιοφθορών σε σχολικά συγκροτήματα που παρατηρούνται τελευταία κυρίως στην δυτική Κρήτη, έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις εκπαιδευτικές κοινότητες των δύο νομών, με τους αρμόδιους να αναζητούν πλέον λύσεις για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News