Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν είναι πολλαπλώς πιεσμένος

Κρήτη
Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν είναι πολλαπλώς πιεσμένος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευκαιρία πρόκληση τα 32 δις στην Κρήτη – Προτεραιότητα ο ΒΟΑΚ

Στις πιέσεις που δέχεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας του, όσο και στο εξωτερικό, απέδωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, τις τελευταίες ακραίες τουρκικές προκλήσεις εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -όπως σημείωσε- ακολουθεί την τουρκική λογική του παζαριού.

Η κα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης που έγινε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, χαρακτήρισε ως ευκαιρία και πρόκληση ταυτόχρονα για το νησί, το πακέτο των 32 δις ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα, προκειμένου να τα αξιοποιήσει για μια σειρά σημαντικών έργων μεταξύ των οποίων είναι και ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης.

Η βουλευτής Χανίων αναφέρθηκε στις πολλαπλές πιέσεις που δέχεται τελευταία ο σουλτάνος, αλλά και στους γνωστούς του λεονταρισμούς.

«Ο Ερντογάν είναι πολλαπλώς πιεσμένος αυτό τον καιρό ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ - Ρωσία και λόγω της οικονομικής κατάσταση εντός Τουρκίας. Αναζητά στηρίγματα, θα στραφεί προς την Ευρώπη και κάνει την γνωστή τουρκική λογική του παζαριού. Έχει να κάνει με μια νέα πραγματικότητα. Η Ευρώπη ενωμένη στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας στο μεταναστευτικό, την ιστορία στον Έβρο και στην οικονομία. Άρα υπάρχουν λεονταρισμοί. Για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, έχει να κάνει με ουνέσκο ο Ερντογάν όχι με την Ελλάδα.

Μεταξύ των έργων προτεραιότητας για την Κρήτη είναι και ο Β.Ο.Α. του νησιού, με τον ΟΑΚ να μπορεί να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη.

Σε ότι αφορά επίσης στην τουριστική προβολή της χώρας, η Χανιώτισσα πολιτικός αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ως προς την λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως όλα θα γίνονται βήμα - βήμα με στόχο την ασφάλεια των τουριστών, αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Ερωτηθείσα ωστόσο για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως ο στόχος είναι να βγει η Ελλάδα το 2020 από την τεράστια κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News