Χανιά

Δ. Κισσάμου: Λήγει η προθεσμία διόρθωσης τετραγωνικών ακινήτων

Που υποβάλλονται οι δηλώσεις

Σε υπενθύμιση των πολιτών, οι οποίοι έχουν ακίνητα εντός της κτηματικής περιφέρειας του Δ. Κισσάμου, προχωράει ο Δήμος σχετικά με την ηλεκτρονική πλατφόρμα διόρθωσης τετραγωνικών της οποίας η ημερομηνία λήξης είναι στις 30 Ιουνίου 2020

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το άρθρο 51 παράγραφος 2 του Ν.4647/2019: «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 30.06.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1.1.2020».

Το θέμα αφορά στη δήλωση της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα στο Ε9 και στους λογαριασμούς ρεύματος τετραγωνικά.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω των site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: https://mindigital.gr/, του Υπουργείου Εσωτερικών: ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ: gsis.gr και της ΚΕΔΕ: kedke.gr με την χρήση των Κωδικών Taxisnet, ενώ για την διόρθωση μέσω των παραπάνω ιστότοπων δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη. 

Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα ενώ η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των διορθώσεων ορίζεται η 30-06-2020.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια