Χανιά

Προβλήματα με το νερό στην περιοχή της Αγιάς

Τι λέει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για το θέμα

Σε ενημέρωση σχετικά με την βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην περιοχή της Αγιάς καθώς και στην διαπίστωση δεύτερης σοβαρότερης βλάβης, σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την πρώτη, προχωράει η Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαρροή νερού από βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην περιοχή της Αγιάς και της φερόμενης καθυστέρησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) για την αποκατάστασή της, σας ενημερώνουμε ότι:

Αμέσως μετά τη γνωστοποίηση στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., από κάτοικο της περιοχής, για βλάβη σε αγωγό ύδρευσης στην περιοχή της Αγιάς, το αρμόδιο συνεργείο της υπηρεσίας μας προέβη, με τη χρήση ειδικών ακουστικών οργάνων, σε αυτοψία και εκτίμηση της ζημιάς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πρόκειται για βλάβη σε παλαιού τύπου κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ350 από χυτοσίδηρο, ο οποίος βρίσκεται όμως σε μεγάλο βάθος. Για την επιδιόρθωσή του παραγγέλθηκαν τα κατάλληλα υλικά επισκευής, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν εντός της ημέρας ώστε αύριο το πρωί να γίνει η σχετική επέμβαση από το συνεργείο του τμήματος ύδρευσης.

Παράλληλα όμως, κατά τη διάρκεια της παραπάνω αυτοψίας στην περιοχή, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και δεύτερης σοβαρότερης βλάβης και σε απόσταση περίπου 250 μέτρων από την ανωτέρω βλάβη. Επειδή αφενός η αποκατάστασή της εκτιμάται ότι είναι πολύ δυσκολότερη της προηγούμενης και αφετέρου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος, αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 09-06-2020.

Επειδή και οι δύο βλάβες είναι επί του οδοστρώματος της επαρχιακής οδού Χανίων- Αλικιανού, η υλοποίηση των επισκευαστικών εργασιών, πέραν των τεχνικών δυσκολιών, απαιτεί και ρύθμιση της κυκλοφορίας, για την ασφάλεια των διερχομένων αλλά και των εργαζομένων».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια