Χανιά

Επιστολή στον Υπουργό στέλνουν οι λογιστές των Χανίων

Ζητούν αποζημίωση του κόστους των ωρών εργασίας τους

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Βρούτση, στέλνει ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού στο επάγγελμά τους.

Αναλυτικά η επιστολή τους:

«Προς:

Υπουργό Εργασίας κο Βούρτση

Προς Γ.Γ. υπ Εργασίας κα Στρατινάκη και λοιπά στελέχη που ασχολήθηκαν με τα της υπόθεση Covid-19

Θέμα: Παραίτηση ή απόλυση Ανωτεροβάθμιων Στελεχών του Υπ Εργασίας και Αγωγή από τους Λογιστές για Αποζημίωση υπέρογκου κόστους εργασίας των λογιστικών γραφείων άνευ λόγου.

Χανιά 3/6/2020

Κυρίες και Κύριοι,

Εσείς,

         του Υπουργείου Εργασίας, - και δεν αναφερόμαστε βεβαίως στους Υπαλλήλους αλλά στα Ανωτεροβάθμια στελέχη του Υπουργείου που «ασχολήθηκαν» με τα υποστηρικτικά μέτρα του Covid-19 -, μετά από όσα μας έχετε κάνει τα οποία είναι άσχετα με την κρίση του Covid-19 και σχετικά με την προχειρότητα, την έλλειψη γνώσεων και συνθηκών της αγοράς, αλλά και την παντελή έλλειψη ηθικής και σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας, ανακοινώσατε ότι δεν υπολογίσατε σωστά το 60% στους εργαζόμενους και τις 45 ημέρες των αναστολών και μας διαγράψατε τις ΥΔ-Α2 που είχαμε προετοιμάσει. Μας είναι έκπληξη γιατί νομίζαμε πως αυτή ήταν μια πράξη που την κάνει και η Δ τάξη του Δημοτικού. Αλλά και σε θέματα καταμέτρησης έχετε ένα πρόβλημα μια που στο αρχείο που στείλατε στην ΓΓΠΣ για το θέμα της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής» μετρούσατε λάθος τους εργαζομένους  ιδίως στις περιπτώσεις που ήταν να μετρήσετε από το ένα μέχρι το δέκα.

Συν τοις άλλοις τις τελευταίες ημέρες υποβάλλαμε χιλιάδες γνωστοποιήσεις τύπου  Α1 ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ και μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές  οι γραμμές υποβάλλουμε χιλιάδες  δηλώσεις τύπου Α2 ομοίως  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ  - εφαρμόζοντας την κοινή λογική -   προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε ορθά την βούληση του Υπουργείου -  στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε άμεσα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους  διακινδυνεύοντας όμως έτσι  σε κάθε υποβολή  την επαγγελματική και επιστημονική μας αξιοπρέπεια και υποκρύπτοντας τις δικές σας τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις...

Δεν θέλουμε αυτήν την στιγμή να αναφερθούμε σε όλα όσα μας έχετε κάνει, απλά θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε σε ποιούς να στείλουμε αγωγή για αποζημίωση του κόστους των εκατοντάδων ωρών εργασίας σε κάθε λογιστή της Χώρας με δική σας υπαιτιότητα.

Δηλαδή να την στείλουμε στα υφιστάμενα Ανωτεροβάθμια Στελέχη του Υπουργείου ή θα παραιτηθούν ή εκδιωχθούν για να μην γράφουμε λάθος ονόματα στην Αγωγή;

Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος Σγουράκη Ευφροσύνη»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια