Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι των Χανίων - Δεν μπορούν να διαθέσουν το γάλα των αιγοπροβάτων τους

Χανιά
Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι των Χανίων - Δεν μπορούν να διαθέσουν το γάλα των αιγοπροβάτων τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνιώδη επιστολή από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη

Την επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού θέματος που έχει δημιουργηθεί στα Χανιά όπου γαλακτοβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν το γάλα από τους κτηνοτρόφους, διότι έχουν ήδη μεγάλο απόθεμα, αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη τα μέλη του ΑΚΚΕΛ.

Ειδικότερα, το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη με πρόταση για την επίλυση του εξαιρετικά σοβαρού θέματος που έχει δημιουργηθεί στα Χανιά όπου γαλακτοβιομηχανίες υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να αγοράσουν το γάλα από τους κτηνοτρόφους, διότι έχουν ήδη μεγάλο απόθεμα.

Το ΑΚΚΕΛ πρότεινε η κυβέρνηση να αγοράσει το απόθεμα και να το διαθέσει στις Ένοπλες Δυνάμεις, Νοσοκομεία κλπ ώστε οι γαλακτοβιομηχανίες να αγοράσουν το γάλα των κτηνοτρόφων.

Πιο αναλυτικά, στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Κτηνοτρόφοι από τα Χανιά επικοινώνησαν μαζί μας και μάς ενημέρωσαν ότι οι γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής σταματάνε να αγοράζουν το γάλα διότι λένε ότι έχουν μεγάλα αποθέματα. Οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, ξεκίνησαν το άρμεγμα πριν δύο μήνες, για παράδειγμα έναν παραγωγό με 500 κιλά γάλα την ημέρα και τον σταματάνε χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι παραγωγοί χρωστάνε ακόμη περσινές ζωοτροφές, πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Πώς θα συντηρήσουν τα κοπάδια τους; Και φυσικά θα χάσουν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι της Σαμοθράκης.

Ζητούμε αμέσως να φροντίσετε ώστε να απορροφηθούν τα αποθέματα των γαλακτοβιομηχανιών στα Χανιά και όπου αλλού υπάρχουν, ώστε οι εταιρίες να αγοράσουν το γάλα των γαλακτοπαραγωγών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, Νοσοκομεία, κλπ θα μπορούσαν άμεσα να το αγοράσουν, αφού οι γαλακτοβιομηχανίες το έχουν διαθέσιμο όπως λένε.

Με τιμή, Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης, (Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News