Χανιά

Γυναίκα έζησε την επί γης κόλαση επί 8 χρόνια - Συγκλονιστική μαρτυρία ενδοοικογενειακής βίας

Πολυετής Γολγοθάς πλάι στον άνδρα που αγάπησε και παντρεύτηκε

Σοκ και δέος για τον Γολγοθά που ανέβαινε 8 ολόκληρα χρόνια στο πλάι του άνδρα που αγάπησε και παντρεύτηκε, προκαλεί η εξομολόγηση της γυναίκας από τα Χανιά, που ο φόβος την ανάγκαζε να δέχεται απίστευτες μορφές βίας πίσω από την κλειστή πόρτα του σπιτιού της.

Η γυναίκα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η ΚΡΗΤΗ TV βρήκε το κουράγιο να σπάσει τα «δεσμά» της όταν κατήγγειλε τον σύζυγο - δυνάστη της, στις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές. Από τότε αναπνέει πλέον ελεύθερα.

«Δεν πρέπει να φοβάται κανείς γιατί δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά να την περνά κανείς άνθρωπος», αναφέρει. «Θέλω να δώσω κουράγιο σε όποια γυναίκα περνά παρόμοιες καταστάσεις να βρει την δύναμη και το κουράγιο να μιλήσει. Δεν είναι εύκολο, όμως σε καμία γυναίκα και σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να του συμπεριφέρονται έτσι».

Σήμερα η νεαρή γυναίκα που πλέον ζει σε ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον μαζί με τα 4 παιδιά της, ηλικίας από ενός έτους έως 10 χρόνων, εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ότι αν όλα όσα πέρασε στο παρελθόν, τα βίωνε σήμερα, θα είχε ήδη σπάσει την σιωπή της.

Η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον άνδρα της ακόμα και στις περιόδους που ήταν έγκυος στα παιδιά τους και μάλιστα μπροστά τα αθώα ματάκια τους, πλέον στέλνει το δικό της μήνυμα ελπίδας σε κάθε γυναίκα που ενδεχομένως να βιώνει την δική της κόλαση.

«Να μην φοβάται διότι εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα την στηρίξουν. Η πολιτεία βοηθάει και δεν πρέπει να φοβάται κανείς. Και τα παιδιά δεν είναι σωστό να ζουν τέτοιες καταστάσεις. Τραυματίζονται οι ψυχές των παιδιών μας και δεν είναι σωστό», τονίζει.

«Καμία μάνα να μην ζήσει όσα έζησα»

Ανήμπορη να λυτρώσει όλα αυτά τα χρόνια το παιδί της από τα βασανιστήρια που περνούσε στα χέρια του άνδρα της, δηλώνει και η μητέρα του θύματος, καλώντας κάθε μάνα που βρίσκεται στην θέση της να μην κάνει πίσω και να προστατέψει το παιδί της. «Καμία μάνα να μην ζήσει όσα έζησα», λέει χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό φακό.

«Το καταλάβαινα, το ένιωθα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Μου έλεγε "όχι, καλά είμαι". Όμως, είναι λάθος. Η κάθε μάνα πρέπει να προστατεύει το παιδί του από την πρώτη στιγμή και δεν πρέπει να κάνει πίσω ότι και αν της λέει το παιδί. Πρέπει να επιμένει η κάθε μάνα, έτσι μόνο θα σώσει το παιδί της. Και όταν βλέπει κάποια πράγματα, πρέπει να τα αντιμετωπίζει, να πηγαίνει στους αρμόδιους, να ενημερώνεται και να βοηθά τα παιδιά της. Γιατί κάθε μάνα υποφέρει για να τα κάνει αυτά τα παιδιά και να τα μεγαλώσει και βρίσκεται ο καθένας να της τα κάνει έτσι, να της τα κάνει κομμάτια, να χάνουν την αξιοπρέπεια τους… Αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε και την αξιοπρέπεια μας… Όμως, πρέπει να το καταγγείλουμε πρώτα αυτό που παθαίνουμε και μετά…».

Η νεαρή γυναίκα από τα Χανιά που από το 2012 είδε το πιο σκληρό και βίαιο πρόσωπο του άνδρα της, σόκαρε με την κατάθεσή της και τους δικαστές που σήμερα εκδίκασαν την απίστευτη αυτή υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Ο ίδιος φέρεται σύμφωνα με την δικηγόρο του θύματος να αποδέχτηκε την υπαιτιότητα του δηλώνοντας ότι θα παρακολουθήσει σεμινάριο ψυχικής υγείας για να αντιμετωπιστεί η βίαιη συμπεριφορά του απέναντι στην οικογένεια του.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Ρούλα Παυλαντωνέα, ο άνδρας αυτός αν πράγματι τηρήσει την εισαγγελική διάταξη, εάν δεν διαπράξει εκ νέου παρόμοιο αδίκημα και αν είναι συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε στο δικαστήριο για να ανασταλεί προσωρινά η δίωξη του, τότε υπάρχει ελπίδα. Σε περίπτωση όμως που δεν αφήσει πίσω του την βίαιη συμπεριφορά, τότε, όπως λέει η κα Παυλαντωνέα, θα έρθει η ώρα να πληρώσει για όσα διέπραξε στις ψυχές και τα σώματα και των πέντε μελών της οικογένειας που πριν από χρόνια δημιούργησε.

«Σπάσε την σιωπή και μιλά, καθώς η Πολιτεία αγκαλιάζει με κάθε τρόπο αυτές τις γυναίκες», είναι το μήνυμα που στέλνει σήμερα μέσω της «ΚΡΗΤΗ TV» και η δικηγόρος του θύματος.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια