Η επικεφαλής της Κλινικής COVID στα Χανιά βάζει «τα πράγματα στη θέση τους» για τα δύο κρούσματα

Κρήτη
Η επικεφαλής της Κλινικής COVID στα Χανιά βάζει «τα πράγματα στη θέση τους» για τα δύο κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώνονται τα ρεπορτάζ του neakriti.gr για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

Ένα προς ένα επιβεβαιώνει τα ρεπορτάζ του neakriti.gr, αναφορικά με τα δύο πιο πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού στα Χανιά, η Διευθύντρια Πνευμονολογίας και επικεφαλής στην κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Αγγελική Δαμιανάκη.

Με δημόσια τοποθέτησή της, στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook, η κ. Δαμιανάκη αναφέρεται τόσο στον 87χρονο (17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη), όσο και στον 76χρονο (18ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη), ξεκαθαρίζοντας το τοπίο και απαντώντας στο «πλήθος των ανακριβών δημοσιευμάτων», όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Δαμιανάκη στον 87χρονο, του οποίου το 2ο τεστ βγήκε αρνητικό στον κορωνοϊό, με την ίδια να ξεκαθαρίζει πως «το δείγμα ήταν ψευδώς αρνητικό, είτε λόγω του ότι το υλικό που πήραμε προς εξέταση δεν ήταν ικανοποιητικό, είτε ότι ο ιός είχε κατέβει προς το κατώτερο αναπνευστικό, οπότε δεν φάνηκε στο ρινοφαρυγγικό υλικό , είτε τελικά ο ασθενής είχε πολύ χαμηλό ιικό φορτίο που σημαίνει ότι η νόσος βρίσκεται σε αποδρομή».

Η ίδια ξεκαθαρίζει, παράλληλα, πως το κοινό σημείο και των δύο ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική για τον Κορωνοϊό του Νοσοκομείου Χανίων, είναι πως είχαν επισκεφτεί την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Για το λόγο αυτό, «οι επιτροπές δημόσιας υγείας ιχνηλατούν τις επαφές τους σε ΠΑΓΝΗ και Χανιά», και, όπως ήδη έχει γράψει το neakriti.gr, «μέχρι στιγμής όλοι βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό».

Πάντως, αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας των δύο ηλικιωμένων η επικεφαλής της Κλινικής αναφέρει πως και οι δύο νοσηλεύονται στην Κλινική COVID του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και παρακολουθούνται στενά από τοι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Δαμιανάκη, τα ξημερώματα της Τετάρτης:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News