Ο πρώτος καφές, μετά την καραντίνα - Γέμισαν οι καφετέριες στα Χανιά

Χανιά
Ο πρώτος καφές, μετά την καραντίνα - Γέμισαν οι καφετέριες στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Χανιώτες περίμεναν «πως και πως» την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης

Γέμισαν οι καφετέριες των Χανίων, από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, με την επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Από το πρωί της Δευτέρας, η κίνηση στα Χανιά ήταν αυξημένη, με τους Χανιώτες να απολαμβάνουν τον καφέ τους, τόσο στο κέντρο, όσο και στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης. Μάλιστα, τα Χανιά… περίμεναν «πως και πως» για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, πράγμα που καταδεικνύουν και οι φωτογραφίες.

Προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα οι επιχειρήσεις

Στο Ενετικό Λιμάνι, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν αναπτυχθεί με βάση τα νέα δεδομένα που προβλέπουν αύξηση του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου, ενώ ίδια εικόνα υπάρχει στην πλατεία δικαστηρίων και σε άλλα σημεία της πόλης. Την ίδια στιγμή, το σύνολο του προσωπικού φορούσε μάσκες και γάντια, ενώ και οι ίδιοι οι πολίτες φαίνεται να τηρούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

«Αγωνία για την  επόμενη ημέρα»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Χανίων Γιάννη Παυλάκη το άνοιγμα της εστίασης βοηθά στην ψυχολογία επιχειρηματιών και πολιτών. Ο κ. Παυλάκης επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Το άνοιγμα των επιχειρήσεων και στην εστίαση είναι κάτι που περίμεναν με αγωνία επιχειρηματίες και πολίτες. Κανένας επιχειρηματίας δεν θέλει το κατάστημα του να είναι κλειστό. Ωστόσο, υπάρχει αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να στηριχθούν οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Το κλείσιμο των καταστημάτων από την πανδημία έδωσε την ευκαιρία σε πολλές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ανακαίνιση των χώρων τους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News