Χανιά

Προχωρούν η προσωρινή και η μόνιμη λύση για τα Λύκεια της Κισάμου

Όσα αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης

Με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς προχωρά το ζήτημα της προσωρινής στέγασης του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Η διαδικασία ανάδειξης μειοδότη, μετά από διαγωνισμό, για την προμήθεια, μεταφορά́ και συναρμολόγηση 27 προκατασκευασμένων αιθουσών, (12 για το ΓΕΛ και 15 για το ΕΠΑΛ), αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς η δικάσιμος για την προσφυγή που κατέθεσε η δεύτερη μειοδότρια εταιρεία (είχε προηγηθεί ένσταση στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία δικαίωσε την ΚΤΥΠ ΑΕ) έχει οριστεί για τις 29 Μαΐου 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων -και προσωπικά ο υφυπουργός, βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης- παρακολουθεί στενά, από την πρώτη στιγμή, μετά τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου 2019, τη συγκεκριμένη υπόθεση κι έχει συμβάλει καίρια για να προχωρήσει με ταχείες διαδικασίες, γεγονός που καταδείχθηκε και κατά την πρόσφατη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Σήμερα, πλέον, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Α. Για το ζήτημα της προσωρινής λύσης, ως γνωστόν, μετά από σειρά πρωτοβουλιών του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και την τεχνική υποστήριξη που παρασχέθηκε από το Γραφείο του, με στόχο την υλοποίηση, σε συγκεκριμένους χρόνους, στοχευμένων ενεργειών, ο Δήμος Κισάμου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης έχουν αναλάβει τόσο την ολοκλήρωση της κατασκευής των βάσεων πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν οι αίθουσες, όσο και τη συνολική διαμόρφωση του χώρου εγκατάστασης, έχοντας προχωρήσει στην υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια.

Οι εν λόγω εργασίες, σύμφωνα με έγγραφο (19/5/20) του Δήμου Κισάμου προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχουν ξεκινήσει κι έχει ήδη διαμορφωθεί ο χώρος που θα τοποθετηθούν οι αίθουσες του ΓΕΛ στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Κισάμου, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του χώρου και των υποδομών για την τοποθέτηση των αιθουσών του ΕΠΑΛ.

Τέλος, με μέριμνα του υφυπουργού κ. Διγαλάκη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια, μέσω δωρεάς, των προκατασκευασμένων χώρων υγιεινής για το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισάμου. Οι χώροι αυτοί έχουν ήδη κατασκευαστεί, μεταφερθεί και παραδοθεί συναρμολογημένοι στον Δήμο Κισάμου από 7/4/2020.

Β. Αναφορικά με το ζήτημα της μόνιμης στέγασης, η διαδικασία για την κατάρτιση του τεχνικού φακέλου είναι σε εξέλιξη. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και το Γραφείο του Υφυπουργού, εργάζονται για την ολοκλήρωση του φακέλου και την έγκριση του κτηριολογικού προγράμματος, ώστε, στη συνέχεια, το έργο να προχωρήσει και η Κίσαμος να αποκτήσει ένα νέο σχολικό συγκρότημα.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης σημειώνει σε δήλωσή του: «Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κισάμου και την Περιφέρεια Κρήτης, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών, σε όσο το δυνατόν πιο σύντομους χρόνους, για να υλοποιηθεί, σε πρώτη φάση, η προσωρινή λύση, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Το δεύτερο και οριστικό βήμα θα γίνει με την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς σχολικού συγκροτήματος, γεγονός που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα για την κοινωνία της Κισάμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια