Χανιά

Κρήτη: Mε μάσκες και αντισηπτικά η «πρώτη» μέρα στα Γυμνάσια

Επανήλθαν στα μάθηματα τα Γυμνάσια της Κρήτης

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μετά Λύκεια και τα Γυμνάσια στα Χανιά. Οι μαθητές κλήθηκαν να επανέλθουν σε μια… διαφορετική καθημερινότητα καθώς λόγω κορωνοϊού με την είσοδο στα σχολεία γινόταν θεμομέτρηση. Μέσα στις σχολικές αίθουσες οι περισσότεροι καθηγητές φορούσαν μάσκες, ενώ τα θρανία βρίσκονται όπως προβλέπεται σε συγκεκριμένες αποστάσεις.

Δείτε εικόνες:

 

Επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης  σε σχολικές μονάδες

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης επισκέφθηκε το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, συνομίλησε με τους/τις εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για την πορεία επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όπως διαπιστώθηκε, τα σχολεία εφαρμόζουν τα συνιστώμενα μέτρα δημόσιας υγείας, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια για τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές/τριες προσήλθαν όπως είπε χωρίς προβλήματα και επαναλειτούργησαν οι τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Άνοιξαν τα γυμνάσια και στο Ηράκλειο

Το σχολικό συγκρότημα του 4ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νίκο Αγγελάκη, ενημερώθηκε από τους διευθυντές και τους καθηγητές του Λυκείου και του Γυμνασίου για τα μέτρα προστασίας που έχουν  ληφθεί μέσα στις τάξεις, καθώς και για την ικανοποιητική προσέλευση των μαθητών. Παράλληλα υπήρξαν παρεμβάσεις συντήρησης που έχουν γίνει στο κτίριο (καθαίρεσης στηθαίων και τοποθέτησης νέων κιγκλιδωμάτων, επισκευές στην μόνωση  κ.ά) όσο και για την βοήθεια του Δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα και στην προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας, ενόψει της επανέναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα, πάντα βέβαια λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και πάντα σε συνεννόηση με τους καθηγητές, στηρίζει εμπράκτως τα σχολεία, σε ετούτη την νέα καθημερινότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουμε καλά. Αισιοδοξώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι, αρκεί να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια