Χανιά: Σύσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων – «Σκοπός να εγγυηθούμε την ασφάλεια»

Χανιά
Χανιά: Σύσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων – «Σκοπός να εγγυηθούμε την ασφάλεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ .Σημανδηράκης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με επιπλέον πόρους, ενώ έθεσε και το θέμα των προσλήψεων, κυρίως καθαριστριών

Η λήψη μέτρων για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας ενόψει της επαναλειτουργίας την Δευτέρα 18 Μαΐου των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων.

Με δεδομένο ότι την Δευτέρα επιστρέφει στα θρανία η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτείται, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κατά την σύσκεψη να τηρηθούν όλα τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο δήμο Χανίων λειτουργούν 16 γυμνάσια και 12 λύκεια με τον αριθμό των μαθητών να είναι περίπου 8.000. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, «η προσπάθεια όλων μας είναι να εγγυηθούμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να εξασφαλίσουμε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε να γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο κ .Σημανδηράκης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με επιπλέον πόρους, ενώ έθεσε και το θέμα των προσλήψεων κυρίως καθαριστριών στις σχολικές μονάδες. Την σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Χανίων, συντόνιζε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευτύχης Δαμιανάκης και σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της εκπαίδευσης και όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Αντώνη Βαρδάκη εν όψει της συνολικής λειτουργίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήδη γίνεται η διαμόρφωση των σχολικών αιθουσών , ενώ τοποθετούνται και όλα τα απαραίτητα είδη για την υγιεινή και την ασφαλή επιστροφή στις τάξεις.

Όπως τόνισε, «έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών για όλες τις σχολικές μονάδες και γίνεται η προμήθεια αντισηπτικών και όλων των απαραίτητων ειδών. Παράλληλα γίνεται η διαδικασία για την προμήθεια των ατομικών ειδών υγιεινής των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων οι κλειστοί σχολικοί χώροι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο είναι 41.000 τετραγωνικά μέτρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων με την επισήμανση ότι ο αριθμός που σήμερα υπάρχει δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σε περίπτωση που ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία καθώς σήμερα οι καθαρίστριες της πρωτοβάθμιας καλύπτουν συμπληρωματικά τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News