Έρημο τοπίο ο Πλατανιάς – Σκέφτονται ακόμη και να μην ανοίξουν καθόλου τις επιχειρήσεις τους

Χανιά
Έρημο τοπίο ο Πλατανιάς – Σκέφτονται ακόμη και να μην ανοίξουν καθόλου τις επιχειρήσεις τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αργοσβήνει» φέτος ο τουρισμός της περιοχής

Η περιοχή που μέχρι πέρυσι έσφυζε από ζωή εξαιτίας του τουρισμού, φέτος θυμίζει «έρημη πόλη», καθώς πλέον στον δήμο Πλατανιά στα Χανιά, έχουν απομείνει μόνο οι κάτοικοι, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα δουν τους πρώτους αλλοδαπούς επισκέπτες για την καλοκαιρινή σεζόν που μόλις ξεκίνησε.

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Πλατανιάς δεν θύμιζε σε τίποτα την εικόνα της έρημης περιοχής με τα καταστήματα – «φαντάσματα» που παρουσιάζει αυτή την περίοδο. Αιτία. Ο κορωνοϊός και η γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξαιτίας της οποίας η φετινή τουριστική σεζόν θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής που μίλησαν στην κάμερα της «ΚΡΗΤΗ ΤV» παρουσίασαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί, ενώ εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την πορεία της καλοκαιρινής περιόδου. Και όλα αυτά εάν ισχύσει το καλύτερο σενάριο που θέλει τα ξενοδοχεία να ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

Μεγάλο ερωτηματικό όμως διατυπώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εκατοντάδες ανθρώπους που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους, καθώς και με τα πάγια έξοδα που «τρέχουν». Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τις επιχειρήσεις τους αυτό το καλοκαίρι.

Τουριστικοί παράγοντες και δημοτική αρχή του Πλατανιά που βρίσκονται σε αχαρτογράφητα ύδατα με τα νέα υγειονομικά δεδομένα, παλεύουν ακόμα να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες της «κανονικότητας».

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News