Χανιά

Εκπαιδευτικοί Χανίων: να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο

Δυνατό μήνυμα καταδίκης του πολυνομοσχεδίου που δημοσιεύθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας πέρασαν σήμερα οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν με όλα τα μέτρα προστασίας στην Αγορά, ύστερα από κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων. Στη συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ν. Χανίων.

Στην τοποθέτησή της η εκπρόσωπος της ΑΣΕ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων επεσήμανε πως "δεν μας εκπλήσσει το ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο τις ημέρες των γιορτών. Είχε άλλωστε να ζηλέψει από τους προκατόχους της. Αυτό όμως που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας είναι ότι αυτό έρχεται σε περίοδο πανδημίας και αντικειμενικής δυσκολίας μαζικών αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και συνολικά το λαό. Είναι προκλητικό να φέρνει η κυβέρνηση αυτό το νομοσχέδιο, τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί εδώ και ενάμιση μήνα παλεύουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να βρεθούν στο πλευρό των μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών και τη στήριξη των εκπαιδευτικών. 

Όσα προβλέπονται στο ν/σ του υπουργείου  (βάση του 10, Τράπεζα Θεμάτων, αξιολόγηση σχ. μονάδων και εκπαιδευτικών, λύκειο εξεταστήριο και μια σειρά άλλα μέτρα) είναι ήδη γνωστά και έχουν ήδη απορριφθεί και καταδικαστεί το προηγούμενο διάστημα με μαζικές κινητοποιήσεις από το μαθητικό, το γονεϊκό και το εκπαιδευτικό κίνημα. Είναι επίσης γνωστές οι επιδιώξεις των αστικών κυβερνήσεων, και των προηγούμενων και της σημερινής, για το σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων και για το τσάκισμα των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Το κίνημα θα βρει τον τρόπο να μην το επιτρέψει.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε το σχολείο των ταξικών φραγμών και ανισοτήτων. Το σχολείο των δεξιοτήτων και της μισής μόρφωσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα τη νέα γενιά, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, πλήρως στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!"

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια