Υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικους μαθητές: Σήμερα απολογείται ο 37χρονος «καθηγητής»

Χανιά
Υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικους μαθητές: Σήμερα απολογείται ο 37χρονος «καθηγητής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δέλεαρ τάμπλετ, ο κατηγορούμενος φέρεται να ασελγούσε σε παιδάκια στα οποία παρέδιδε μαθήματα Αγγλικών

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Χανίων - και όχι μόνο - η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικων παιδιών, η οποία ήρθε στο "φως" της δημοσιότητας. Κατηγορούμενος στην αποτρόπαια υπόθεση που αποκαλύφθηκε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα είναι ένας 37χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Χανίων σήμερα το μεσημέρι.

Ο 37χρονος - ο οποίος αρνείται τα όσα του αποδίδονται από τις Αρχές - κατηγορείται για συνολικά πέντε περιπτώσεις ανήλικων παιδιών. Χτες, ο ίδιος, ζήτησε και έλαβε αναστολή, προκειμένου να απολογηθεί σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το neakriti.gr, η επίμαχη υπόθεση φέρεται να εκτυλίχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια.

Το "κουβάρι" της ανατριχιαστικής υπόθεσης ξετυλίχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα από την Ασφάλεια Χανίων, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος παιδιών, στα οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, ο οποίος διέμενε παλαιότερα στο εξωτερικό. Ο 37χρονος επέστρεψε, ωστόσο, στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια και διέμενε σε περιοχή του δήμου Πλατανιά Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος φέρεται να προσέγγιζε κυρίως παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα. Ειδικότερα, ανήλικοι μαθητές, οι οποίοι λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές (όπως π.χ. tablets κ.ο.κ.), φαίνεται ότι έμπαιναν στο "στόχαστρο" του 37χρονου άνδρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος, με δέλεαρ tablets, playstation κ.λπ., φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των ανήλικων μαθητών.

Η αρχή του τέλους

Η αρχή του τέλους της δράσης του 37χρονου ημεδαπού φέρεται να ξεκίνησε όταν ένα από τα παιδιά αποφάσισε να μιλήσει σε συγγενικό του πρόσωπο για τα όσα λάμβαναν χώρα. Ειδικότερα, το παιδί φέρεται να μίλησε, κατά πάσα πιθανότητα, στη μητέρα του, η οποία ήταν εκείνη που ενημέρωσε την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, μέχρι χθες τρεις ανήλικοι φέρεται να είχαν καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση.

Ο 37χρονος άνδρας οδηγήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στα Δικαστήρια Χανίων, όπου παρουσιάστηκε ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών Αρχών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, συνοδευόμενος από αστυνομικούς, σιδηροδέσμιος ενώπιον του ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι. Κατόπιν, επέστρεψε στο κρατητήριο.

Αρνείται τα πάντα

Όπως ανέφερε, πάντως, χθες σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, κ. Γιώργος Κομισόπουλος, ο εντολέας του αρνείται τα πάντα. Εξάλλου, σύμφωνα με τον δικηγόρο, πρόκειται για «αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Κατηγορείται για 5 περιπτώσεις ανηλίκων, μια πράξη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αρνείται τα πάντα. Θα έλεγα ότι οι περισσότερες περιπτώσεις ερμηνεύονται και αποδίδονται κατηγορίες. Η ανάκριση είναι εν εξελίξει. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα απολογηθούμε».

https://www.youtube.com/watch?v=cRs-P-O1XRI?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του neakriti.gr, η επίμαχη υπόθεση φέρεται να εξελισσόταν στα Χανιά εδώ και δύο χρόνια. Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης για τον 37χρονο, οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του άνδρα: Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν - και κατάσχεσαν - τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 37χρονου. Εξάλλου, το ίδιο συνέβη και με όλους τους εξωτερικούς ψηφιακούς δίσκους που εντοπίστηκαν στην οικία του 37χρονου. Όπως έγινε γνωστό, τα εν λόγω ευρήματα έχουν ήδη σταλεί στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν ενδελεχώς, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News