Χανιά

Με 6 νέες προκάτ αίθουσες εξοπλίστηκαν σχολεία στο Δήμο Πλατανιά

Έπειτα από παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη

Με την παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Βασίλη Διγαλάκη, δόθηκε λύση στην ανάγκη κάλυψης άμεσων σχολικών στεγαστικών αναγκών του Δήμου Πλατανιά, οι οποίες  είχαν καταστεί επιτακτικές μετά και το πρωτόγνωρο καταστροφικό καιρικό πλήγμα που αντιμετώπισε η περιοχή στις αρχές του 2019. Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Ιανουάριο, σχετικό αίτημα του δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, προς τον κ. Διγαλάκη, για την ανάγκη εγκατάστασης 6 νέων προκατασκευασμένων εκπαιδευτικών αιθουσών στα σχολικά συγκροτήματα Αλικιανού και Βουκολιών.

Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας,  σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους διδάσκοντες, αναζήτησε την πλέον άμεση λύση για την επίλυση του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή,  εξασφάλισε ευγενική χορηγία από τις εταιρείες ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και COSMOTE, οι οποίες προσέφεραν από 3 προκατασκευασμένες αίθουσες σύγχρονων προδιαγραφών. Ακολούθησε διαρκής και συντονισμένη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, προκειμένου να προετοιμαστούν οι αναγκαίες υποδομές  για την παραλαβή και εγκατάσταση των αιθουσών. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η επιτυχής ολοκλήρωση της κατασκευής και τοποθέτησης δύο αιθουσών στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αλικιανού και μίας στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Βουκολιών, την Τρίτη 7 Απριλίου. Ήδη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά, ετοιμάζονται οι αντίστοιχες υποδομές για την εγκατάσταση και των υπολοίπων τριών αιθουσών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ι.Μαλανδράκης, σε επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό κ. Διγαλάκη, τον ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου, έτσι ώστε η εκπαιδευτική  διαδικασία να πραγματοποιείται σε χώρους κατάλληλους για εκπαιδευτές και μαθητές. Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρόοδο  των εργασιών υποδομής, στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Βουκολιών, με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να είναι άμεσα έτοιμες προς τοποθέτηση και οι επόμενες προκατασκευασμένες αίθουσες.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε, επίσης, τους χορηγούς  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και COSMOTE  για την άμεση ανταπόκρισή τους στη διάθεση των παραπάνω προκατασκευασμένων αιθουσών και πληροφόρησε τον υφυπουργό ότι οι υφιστάμενες προκατασκευασμένες αίθουσες του συγκροτήματος των Βουκολιών θα μεταφερθούν με επιμέλεια του Δήμου στις εγκαταστάσεις τους Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά , όπου σε συνεργασία με το Διευθυντή και την εκπαιδευτική κοινότητα θα ανακαινισθούν, για να λύσουν προσωρινά το πρόβλημα στέγασης τμημάτων, έως ότου δημιουργηθεί νέα εκπαιδευτική δομή.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Διγαλάκης με τη σειρά του δήλωσε σχετικά: “Χαίρομαι ιδιαίτερα που χάρη στη συντονισμένη συνεργασία που είχαμε με τον Δήμο Πλατανιά και στην ευγενική χειρονομία των δωρητριών εταιρειών δόθηκε η, όσο το δυνατόν, πιο άμεση και γρήγορη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που είχε ανακύψει για τα σχολικά συγκροτήματα Αλικιανού και Βουκολιών. Θα συνεχίσω να συμβάλω με κάθε τρόπο, ώστε ζητήματα που επηρεάζουν την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία και το έργο των καθηγητών να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια